Bloggen: een sport op zich

Twitter, daar doet bijna iedereen aan. Hyves is niet meer weg te denken. Bloggen? Dat is helemaal hip. De één vind het geweldig, de ander kan het maar niet snappen. Zo ook ik. Om eerlijk te zijn: het idee dat iedereen kan lezen wat je doet, waar je bent en wat je in je leven doet, dat vind ik nogal eng. En daarbij komt ook nog eens: ik weet niet eens waar ik over moet schrijven!

Hopeloos
Daar zit ik dan, achter mijn pc te ploeteren om te bloggen. Ik wil en zou een keer een goede blog  schrijven voor de website campusblog.nl, maar het is helaas nog niet zo ver gekomen. Hopeloos heb ik uren achter de computer gezeten om een leuk, interessant en leesbaar verhaal te schrijven, maar keer op keer betrap ik mij er weer op dat ik na vier uur staren naar mijn beeldscherm nog geen letter zie staan. Heb ik dan serieus problemen met het schrijven van een blog? Of ben ik bang dat het niets wordt?

Overwinning
Persoonlijk denk ik het laatste. Zo heb ik menig keer mijn geschreven regels gedeletet, opnieuw onzin vermeld en kansloos naar mijn beeldscherm lopen turen, maar het bleef angstig leeg. Alles wat ik schreef was niet goed genoeg. Alles wat ik probeerde mislukte. Ik zie in dat dit niets voor mij is. Bloggen is een sport: net als voetbal moet alles kloppen om te winnen. Mijn overwinning is nog ver te zoeken.

Lichtpuntje
Hoewel ik dus besef dat bloggen niet voor mij werkt, heb ik toch een klein lichtpuntje ontdekt. Bloggen: je moet het gewoon doen. Al gaat het over onzin, er kan soms een leuk en grappig verhaal ontstaan. Zo ook nu. Na uren gestaart te hebben naar mijn lege beeldscherm, kom ik er achter dat er ineens een blog staat! Een hele overwinning voor mezelf.

Filmpje: Man wordt boos op zijn computer vanwege bloggen!

3 gedachten over “Bloggen: een sport op zich

 • 2 oktober, 2009 om 22:52
  Permalink

  Zie je nou wel, zo makkelijk is het!

 • 1 oktober, 2009 om 10:11
  Permalink

  Bloggen is gewoon kut

 • 1 oktober, 2009 om 09:09
  Permalink

  Van deze hele blog, is alleen het filmpje leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.