De rattenvangers van Utrecht

Op het eerste gezicht zie je ze niet, maar overal in Utrechtse wateren zitten muskusratten. Het beestje zou met zijn graafpraktijken schade aan dijken en landbougrond kunnen toebrengen. Maar is dat eigenlijk wel zo?
Critici klagen steen en been over het ontbreken van gedegen onderzoek naar de schade van de rat. Volgens natuurbeschermers worden er jaarlijks duizenden ratten afgeslacht zonder dat daar echt een aanleiding voor is. Volgende week op Campusblog het verlslag van de zoektocht naar de muskusrat.

Gevangen muskusratOp het eerste gezicht zie je ze niet, maar overal in Utrechtse wateren zitten muskusratten. Het beestje zou met zijn graafpraktijken schade aan dijken en landbouwgrond kunnen toebrengen. Maar is dat eigenlijk wel zo?Critici klagen steen en been over het ontbreken van gedegen onderzoek naar de schade van de rat. Volgens natuurbeschermers worden er jaarlijks duizenden ratten afgeslacht zonder dat daar echt een aanleiding voor is. Volgende week op Campusblog het verlslag van de zoektocht naar de muskusrat.

EĆ©n gedachte over “De rattenvangers van Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.