Edward Cook: ‘Mijn veertigduizend euro is op’

40.000 euro kreeg aanstormend talent Edward Cook (28) van het Nederlands Fonds voor de Film (NFF). Met het bedrag mocht Edward een jaar lang aan zijn eigen documentaire werken. Edward: ”Ik moet eerlijk toegeven dat ik van het geld ook een paar biertjes heb gedronken.”

EddieSticker

Op 29 september 2008, tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht, veroverde Edward Cook één van de drie ‘Wildcards’ van het Nederlands fonds voor de Film (NFF). Deze ‘Wildcards’ zijn bestemd voor de drie meest talentvolle jonge documentairemakers van dat jaar. Met dit initiatief wil het NFF nieuw talent stimuleren dat net is afgestudeerd.

L.O.S

Met het geld maakte Edward het afgelopen jaar de documentaire L.O.S. Hij kreeg tijdens het monteren begeleiding van een producent en een regiecoach. ”Ik heb veel hulp gehad van het begeleidingsteam van het Filmfonds. Ze hebben me aan het denken gezet. Mijn film duurde eerst ruim een uur nu maar twintig minuten. Mijn regiecoach vond dat de documentaire krachtiger werd als ik hem zou inkorten. Ik heb lang getwijfeld of ik dat wilde, maar ik ben heel blij met het resultaat.”

premiere

Dinsdag 29 september gaat zijn nieuwe film L.O.S in premiere op het Nederlands Film Festival in Utrecht. ”Ik ben niet echt zenuwachtig. Ik hoop vooral dat er opnieuw iemand zich meld met 40.000 euro. Mijn veertigduizend euro is namelijk echt op.”

Ben jij nieuwsgierig naar Edward op de rode loper? CampusCam volgt Edward tijdens zijn spetterende premiere!

RTV Utrecht: Nederlands Film Festival 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.