Eens iets anders dan bowlen en steengrillen

Sinds deze maand heeft Utrecht een nieuwe toeristische attractie: Utrecht Underground. dakloosVoormalige verslaafden en -daklozen laten als gids hun voormalige hangplekken zien. Het kon rekenen op enorme media-aandacht en blijkt in trek bij vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes.

Tijdens de eerste tochten op 13 september namen de gidsen – speciaal hiervoor opgeleid – zo’n zeventig belangstellenden mee langs plekken in Hoog Catharijne en omgeving. Ook zijn er de komende tijd al veel rondleidingen vastgelegd bij Altrecht Talent , vertelt projectleidster Annemieke Dijk over het prille succes.

Standaard

Opvallend genoeg schrijven zich voor de nieuwe attractie in de Domstad ook veel personeelsfeestjes in. In plaats van een standaard avondje bowlen en gezellig eten kiezen bedrijven dus ook voor een maatschappelijke rondleiding door de ‘underground’ van de stad. Voor de gidsen zelf is het een manier om hun verhalen door te kunnen vertellen.

CampusCam bekijkt hoe Utrecht Underground op weg is een succes te worden.

Meer over de aanpak van junks in Utrecht. Een uitzending van Metropool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.