Ga toch fietsen!

Teunie gaat fietsenBijna iedereen in Nederland heeft er wel één; een fiets. Handig om je te verplaatsen in een drukke stad of juist in gebieden waar geen openbaar vervoer rijdt, maar ook zeker om je na een avondje stappen weer veilig thuis te brengen. De laatste tijd lijkt het wel of het ouderwetse model heeft afgedaan. Alsof we massaal uitgekeken zijn op de vertrouwde opoefiets en mountainbike, want er duiken steeds meer alternatieve rijwielen op. De BMX, de bakfiets en de zogenaamde fixed-gear fiets; de tweewieler is aan een revolutie onderhevig.

Trend

Zo ook in Rotterdam, waar een groep jongens een wel heel bijzondere fiets heeft ontworpen. De ‘High Bike’. Het is de bedoeling dat deze hoge, opvallende fiets het straatbeeld van de toekomst gaat bepalen.


EMBED-Sky High Bike – Watch more free videos

De makers claimen dat hij handig is door zijn overzichtelijkheid en dat hij net zo gebruiksvriendelijk is als een ‘gewoon’ exemplaar.

Campuscam trok een dagje mee met de ‘High bikers’ van Rotterdam en klom om de reusachtige fiets. En dat was lachen. Maar is deze fiets wel handig jongens?

Gebruiksvriendelijk?

Het probleem begint al bij het opstappen. Je stapt namelijk niet zomaar een hoge fiets. Maar na wat geklauter en gestep lukt het dan toch. Het fietsen zelf verschilt niet veel met dat van een normale fiets. Alleen, ja je raadt het al, je zit een stuk hoger! Je kijkt over alles heen maar je bent ook een stuk kwetsbaarder. Je kent de uitspraak wel ‘hoge bomen vangen veel wind’ en zo is dat ook met een hoge fiets.
Het is makkelijk fietsen op de ‘High bike’ maar snel in een steegje omdraaien is er niet bij. De fiets heeft namelijk een enorme draaicirkel. Beter dus even afstappen en omkeren. Maar afstappen betekent in het geval van de High bike toch eerder afspringen.

Conclusie

Er is niets gelogen aan deze fiets: hij is hoog. Maar als je snel van A naar B wilt komen, kan je toch beter een normale fiets nemen.

Geschreven door Renee den Hoed en Teunie Stoffele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.