Hangjongeren kunnen kont niet keren

hangjongeren_228066eSinds drie maanden heeft de Dichterswijk een nieuw jongerencentrum. Ondanks dat het pand is gevestigd in de P.C Hooftstraat is het alles behalve luxe. Televisie kijken en een potje tafelvoetballen meer ruimte voor andere acitviteiten is er niet.

Escaleren

Doenja dienstverlening, die zich inzet voor de jongeren in de Dichterswijk, maakt zich grote zorgen. Hassan Genc: ,,De jongens kunnen hun en energie niet kwijt in het nieuwe buurthuis. Als de gemeente niet snel met een ander pand komt, gaat de boel zeker escaleren. Dan krijg je een soort Frankrijk verhaal in de Dichterswijk.”

Overlast

Het nieuwe jongerencentrum zou de overlast in de Dichterswijk terug moeten dringen. Dit is echter niet het geval. Het buurthuis wordt voornamelijk gebruikt door elf en twaalfjarigen die wel een uitdaging zien in een potje tafelvoetbal. De jongeren waar het centrum voor is bedoeld, staan nog steeds op hun oude vertrouwde hangplek 50 meter verderop.

Of er een oplossing komt voor dit probleem? Hou de uitzendingen van Campas Cam in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.