Hoe nu verder met de Robin Hood van de democratie

Kees van OostenDe bestuursrechterlijke procedures van ‘enfant terrible’ Kees van Oosten zijn niet meer. Enkele weken geleden besloot de beste man te stoppen met zijn zaken tegen de Utrechtse gemeente. Heeft Utrecht hier baat bij of niet?

In de Utrechtse politiek heeft Van Oosten weinig vrienden gemaakt. Zijn rechtszaken, die volgens velen de oorzaak zijn dat bouwprojecten als het stationsgebied jaren vertraging opliepen, konden politici als Tymon de Weger of burgermeester Wolfsen, missen als kiespijn. Maar ook Utrechtse bewoners keerden zich tegen deze Robin Hood van de democratie. Zo is Van Oosten al eens met de dood bedreigd en staan enkele fora bol van beschuldigingen jegens hem. Kees van Oosten zou er voor zorgen dat de stad op zijn gat blijft liggen.

Van Oosten spreekt dit uiteraard tegen. Volgens hem ligt de schuld van de vertragingen bij de gemeente zelf, omdat die haar zaakjes niet goed regelt. En Van Oosten doet er van alles aan om dit bewezen te krijgen, wat nog wel eens wil lukken ook.

Nu stopt deze man met zijn procedures. Maar moeten we daar als stad nu blij mee zijn? Een bewaker van de democratie, of nee, eerder een controleur van de democratie, die stopt met het strijden tegen de gemakzucht van een overheid. Een man die in wezen opkomt voor de Utrechtse burger, maar uiteindelijk wel zorgt voor ontevredenheid in de stad. Het is bijna een kwestie van ethische aard.

Volgens van Oosten is de strijd nog niet gestreden en zal hij de pen oppakken als wapen. Boeken liggen in het verschiet, waarmee hij de burger vooral wil informeren over het misbruik van macht. Als het niet op de juridische wijze kan, dan maar op een andere manier. Dames en heren, Kees Hood heeft slechts een schaafwond….

Binnenkort meer over Kees van Oosten op Campuscam. Voor de geïnteresseerden heeft RTV Utrecht al eens een item over Van Oosten gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.