Ik kom je vandaag uitlaten

Goede foto honfMet zielige ogen kijken ze je van achter het raamkozijn aan. Hoop, dat je ze komt ophalen, straalt van het dier af. Als je doorloopt blaffen ze een keer om vervolgens weer terug in ‘chillstand’ te keren.

Het is tegenwoordig een bekend fenomeen, baasje van huis en hond alleen thuis. Zielig, nee hoor want de echte workaholics kunnen hun poedel toch aanmelden voor de honden uitlaatservice?

Een keer per dag worden de honden dan opgehaald om een sociale wandeling met hun soortgenoten in het bos te maken. Een groot succes zo blijkt in Utrecht.

Of de uitlaatservice ook daadwerkelijk een goede oplossing is, valt te betwijfelen. Want wie in deze tijd een drukke baan heeft en toch een hond wil, heeft de uitlaatservice al in zijn achterhoofd geprent als mogelijke oplossing.  Wat deze ‘dierenliefhebbers’ vergeten is dat de hond de rest van de dag ook weer alleen zit. Je kunt je dan ook afvragen of het niet het ontwijken van de verantwoordelijkheid is.

Wat vinden de baasjes  er zelf eigenlijk van? Ach, die vergelijken hun hond het liefst met een echte baby, die gaat toch immers ook af en toe naar de crèche? Daar moeten we vooral niet te moeilijk over doen. Sterker nog; het is volgens velen een ‘must have’ voor de hond. Een soort vakantie noemen ze het ook wel.

Nou moet ik toegeven dat de uitlaatdienst in geval van ziekte of ongeval een uitkomst is. Maar voor degene die zo nodig het plaatje huisje, boompje, beestje compleet willen hebben, adviseer ik; vergeet het beestje. Dat scheelt in de portemonnee van het baasje en bespaart de hond een hoop trieste blikken.

Wees wijs en besluit vooraf dat het misschien in deze drukke tijd niet verstandig is een hond te nemen. Dan hoef ik die zielige hondenogen ook niet meer te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.