In memoriam: Kabouter Hans

KabouterAmersfoort heeft 25 september een van haar meest geliefde inwoners verloren. Kabouter Hans, bekend van de paddenstoelenroute in Amersfoort overleed plotseling op 54-jarige leeftijd. De grote kindervriend heeft een plaatsje in de harten van veel Amersfoorters.

Kabouter HansHans van de Brug, beter bekend als Kabouter Hans, werkte al meer dan 25 jaar op de Algemene Begraafplaats in Amersfoort. Om aan het dagelijks leven te ontsnappen, verkleedde hij zich als kabouter en  maakte hij van oude boomstronken, die hij vond in de bossen, kleurrijke paddenstoelen. Kabouter Hans werd bekend toen hij bij de Monnikendam in Amerfoort 8 paddenstoelen van een meter hoog neerzette. Niemand wist waar de levensgrote vliegenzwammen vandaan kwamen, er was geen toestemming gevraagd aan de gemeente. Uiteindelijk kwam uit dat het Kabouter Hans was geweest, die de paddenstoelen had gemaakt en neergezet. De illegale zwammen werden gedoogd, en de actie maakte Hans zeer geliefd bij de Amersfoorters.

Verjaardag
Afgelopen 12 september nog vierde de kabouter voor de tiende keer in het Park Randenbroek – zijn kabouterleeftijd was 153 jaar- waar hij met vele kinderen kaboutersoep- en pannenkoeken maakte.

Woensdag 30 september kun je afscheid nemen van de kabouter in zijn eigen kabouterwagen in het Randenbroekerbos in Amersfoort.

In het onderstaande filmpje wordt een Kabouterpad aangelegd ter ere van de overleden Kabouter Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.