Internationale student in Utrecht klaagt over hoge huur

De buitenlandse student die zich huisvest bij de SSH betaald 150 tot 200 euro meer aan huur dan zijn binnelandse klasgenoten die een kamer hebben bij de SSH. Dit tot grote ergernis van de student, die al niet veel te betalen heeft. Immers, studeren in het buitenland kost al aardig wat. De reden? De gemeubileerde kamers samen met de gas en energie rekening…

USF denkt daar anders over en heeft zijn twijfels bij de hoge huur, samen met internationale studenten die geen kant op kunnen. “Ze zijn na 1 jaar toch al weg”, lijkt SSH te denken. Dit is dan ook een reden waarom veel internationale studenten afzien van een procedure. De Zweedse Charlotte Boström en de Duitse Tina Friedrich zijn de wanhoop nabij, SSH zegt nergens van af te weten.

Zie de aflevering van campus cam...

Feiten

  • Jaarlijks trekken er zo’n 3000 buitenlandse studenten naar Utrecht om mee te doen aan een uitwisselingsproject. Niet alleen de stad, maar vooral de reputatie van UniversiteitUtrecht zorgt voor het grote aantal internationale studenten.
  • De Universiteit Utrecht telt 2300 studenten uit maar liefst 136 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.