Lachen, gieren, brullen tijdens hoogwateroefening

DSC04662Een hoogwateroefening is een serieuze aangelegenheid. Het is een ‘crisissituatie’. Een voorbereiding voor het echte werk. Want wat doe je als het zo hard regent dat de dijken het water niet meer kunnen houden? Het water blijft stijgen en overal scheuren ontstaan? Miljoenen mensen dreigen te worden overspoeld en journalisten met de meest irritante vragen aan je hoofd zeiken?

Precies! Geen flauw idee. En omdat te voorkomen bootst Waterschap Rivierenland één keer per jaar een dergelijke situatie na om te kijken aan welke punten gewerkt moet worden. Campuscam was er dit jaar bij en had het privilige om de irritante journalist te spelen. Lachen, gieren, brullen voor ons dus.
Even kort de situatie die zich buiten afspeelde: Windkracht negen raast over het land, het regent pijpenstelen, de dijken kunnen de hoeveelheid water niet meer aan, het hele rivierengebied dreigt te worden overspoeld en de interne communicatie van Waterschap Rivierenland is minimaal. Onze missie: maakt het de afdeling communicatie zo moeilijk mogelijk.

Lekker zweten
En moeilijk maken deden wij het zeker. Met ze vieren, Marlot, Sophie K, Marloes en ik, hebben we de communicatie medewerkers eens goed laten zweten. Met onze fantasie als wapen verzonnen wij de meest bizarre situaties. Woonboten die los waren geslagen, medewerkers die het voor gezien hielden, huilende boeren op de dijk, losgeslagen vee en files door het hele rivierengebied. Genieten aan onze kant en ruziemakende communicatiemedewerks aan de andere kant.
Ruim negen uur lang schudden wij elke mogelijke situatie uit onze mouw, proberen wij overal binnen te dringen met onze camera en maken wij aantekening waar volgens ons echt aan gewerkt moet worden.

Binnenkort
Een lange slopende dag was het dan ook wel te noemen. We hebben veel geleerd, maar vooral ook veel gelachen. Een kort filmpje van deze dag volgt binnenkort. Hou CampusBlog dan ook goed in de gaten.
(Foto is genomen op de terugweg. Gesloopt, maar met een leuke dag achter de rug kwamen we tot rust in de trein.)

Het filmpje hieronder laat zien waarom de hoogwateroefening zo belangrijk is. De situatie van toen willen we nu voor altijd proberen te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.