Look around in Zuilen.

Er gaan geruchten rond dat de internationale studenten in de Cromwijklaan te Zuilen in de week van 17 september maar liefst vijf keer bestolen zijn. Is het waar wat ik hoor? Het enige wat mij rest is het te vragen op locatie.

Ik zie een open deur in een van de appartementen. Dus ik besluit naar binnen te gaan. Inbreken, hoezo een open deur. Ik zie een meisje met lang blond haar en een bril ze  heet Eliza ze komt uit Rusland, Moskou. Een vriendin van haar was al eerder in Nederland geweest. Het zou hier mooi en rustig zijn. Zij vindt het tegendeel waar. Na enige tijd verteld ze dat ze bang is, om hier over straat te lopen vooral na de inbraak in haar straat. Ze had niet verwacht dat er hier zoveel ‘Arabic people’ zouden zijn. Ze vraagt of het kan: “..dat ze met messen binnenkomen..”, ik zeg  dat het om ‘kleine criminele vergijpen’ gaat in Zuilen. Maar ik weet het niet zeker. Ik vraag naar het bestolen appartement, en ze wijst met zekerheid naar de overkant.

De overkant. Een jongen zet zijn fiets in het rek. Ik vraag voor de zekerheid of hij weet welk appartement is bestolen. Maar hij zegt het niet exact te weten, volgens hem leven de internationale studenten langs elkaar heen en praten ze niet veel met elkaar, door de verschillende culturen. Zucht denk ik.  Hij vraagt waarom ik het wil weten. Als ik vertel dat dit een folow up artikel moet worden voor mijn item over te hoge huren voor short stayers raakt hij niet uitgepraat. Net als Charlotte en Tina hebben  hij en zijn huisgenoot geen internet. Voor al exact 52 dagen kan hij zijn familie niet op die manier bereiken. Ook school werk kan hij niet thuis doen. Vijf brieven heeft hij gestuurd VIJF! Ze antwoorden niet. Ik zeg dat ik voor de inbraak ben en niet voor de slechte service van de SSH. Hij lacht.

Op de hoek van de straat staat een meisje, ze loopt bijna weg. Ik er achteraan ,want zo wanhopig ben ik wel. Inbraken waar wie en hoeveel. Ze vraagt waarom ik het wil weten. Ik heb het over mijn item. Ze zegt dat haar vriendin weg gaat bij de SSH. Ik knik niet geheel verbaast, vraag nogmaals naar het appartement waar  gestolen is. Tegenover de straat de deur nummer 33.

De deur  van nummer 33 gaat niet open..

Het is stil in de Cromwijcklaan. Ik was nieuwschierig naar het onderwerp, maar nu ben ik nieuwschieriger naar  de individuen die hier leven. Zouden ze van elkaar weten dat ze allemaal klachtenbrieven sturen naar de SSH? Allemaal weten ze ‘bijna zeker’ waar het bestolen appartement is, maar geen van hen had het goed.

Ik was nieuwschierig naar de verhalen van de studenten over de inbraak, maar nu vraag ik me eerder af hoe nieuwschierig de internationale studenten in elkaar zijn. Misschien weten ze dan wel waar er ingebroken is en worden ze serieuzer genomen door de SSH.

Look around guys, want een ding is duidelijk, ik kan het niet voor jullie doen..

View Larger Map

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.