Mediamoe

Zuilen-Oost lijkt in rustig vaarwater te zijn gekomen.  De subwijk van Utrecht was de laatste maanden negatief in het nieuws, waardoor de gemeente  harde maatregelen noodzakelijk vond. Tijd om te kijken of die maatregelen effectief zijn geweest.

In gesprek met de politie werd ons afgeraden om met camera richting Zuilen te reizen. Het was te gevaarlijk voor ons en voor de buurt. De politie was bang dat media-aandacht zou leiden tot ongeregeldheden, zelfs nu er ruimte was voor een positief verhaal. Ook de gemeente wilde niet aan het item meewerken.

Overdrijven

Op ‘de plek des onheils’ is er geen enkele sprake van dreiging geweest. Misschien omdat het middag was, misschien omdat de camera in de tas bleef tot er iemand wilde reageren. Óf worden de problemen in het oosten van Zuilen overdreven? Buurtbewoners vinden van wel. Zij ontkennen niet dat er ongeregeldheden zijn geweest, maar vinden dat media en politie de problemen overdrijven.

Mediamoe

De camera zou die dag niet uit de tas komen. De bewoners waren maar al te graag bereid om Zuilen-Oost in een positief daglicht te stellen. Maar het verhaal voor de camera vertellen? Nee, dát zat er niet in. De bewoners zijn moe. Mediamoe.

Houd Campus Cam op U-Stad in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.