Monteren: genieten en afzien

Als alles op band staat, begint het leukste werk in de productie van een item: het monteren. Wat er ook op band staat, er zijn miljoenen verschillende filmpjes van te maken. De magie van monteren reikt verder dan dat je voor mogelijk houdt.

Eindelijk heb je de beelden die je wilde opnemen. En dan blijkt in de montage dat je tijdens het filmen een paar kleine dingetjes vergeten bent. Kortom: de opnames moeten opnieuw. Na je eerste reactie, die vaak neerkomt op schelden en met dingen gooien, is je enige hoop gevestigd op Final Cut Pro. Het montagesysteem verricht wonderen en kan zelfs slechte beelden omtoveren in prachtige shots.

Romantisch
Als je het monteren nog niet goed onder de knie hebt, zal je monteren verschrikkelijk vinden. Je weet nergens de juiste knopjes te vinden en alles wat je doet maakt het filmpje er niet mooier op. Tot je alles weet te vinden, dan wil je niets liever dan urenlang in een donker hok te werken aan je filmpje. Dan is monteren zelfs een klein beetje romantisch.

Voorbeeld van goed monteren:

4 gedachten over “Monteren: genieten en afzien

 • 1 oktober, 2009 om 09:01
  Permalink

  @ Ger & Casper
  Jullie hebben stiekem ook wel gelijk hoor.

 • 29 september, 2009 om 10:35
  Permalink

  @Tomm
  Dat lijkt me sterk. Danny is weliswaar een held, maar dat geloof ik niet. Je kunt je beelden wel iets opknappen mbv colorcorrector 3-way of procamp, maar echt lelijk blijf lelijk.

  Dat is een beetje een ‘aap met gouden ring’-verhaal.

 • 29 september, 2009 om 10:32
  Permalink

  Ik ben er juist deze cursus achter gekomen dat het wel kan. Misschien moet je is met Danny praten. Hij zegt dat je een slechte shot toch mooi kan maken.

 • 28 september, 2009 om 21:08
  Permalink

  Monteren is inderdaad wel leuk en je kan je item wat ‘opfluffen’ met muziek en snelle montage. Ik ben alleen niet met je eens dat je slechte beelden kan omtoveren in prachtige shots. Je kan beelden wel mooier maken maar een slecht shot blijft een slecht shot. Daar kom je deze cursus wel achter! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.