Nederland in de ban van Latijns-Amerika

Overvolle vliegtuigen naar El Salvador, wachtlijsten bij Zumba-lessen op de sportschool en de workshop ‘tapas maken’ viert hoogtijdagen. Nederland lijkt in de ban van de Latijns-Amerikaanse cultuur. We kunnen met zijn allen best wat meer passie gebruiken, vinden Utrechtse studenten die salsalessen volgen.

union salsa

 

 

 

 

 

En daarom voor degene die van het ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg’ idee af wil: Google eens naar wat sensuele salsafeesten in Utrecht, restaurants waar de tapas niet te versmaden zijn, de Spaanse bibliotheek met literatuur uit Latijns-Amerika en andere culturele hoogtepuntjes die je als Nederlander soms behoorlijk mist.

Want volgens antropoloog Dirk Kruijt, verbonden aan de Universiteit Utrecht, is een ‘warme cultuur’ datgene wat we in het ‘Verre Westen’ zoeken. ”Het is daar tropisch, vaak sexy, sensueel en – bijzonder aantrekkelijk voor de Nederlander – niet duur.” Zet je sombrero op en trek je flamencojurk maar aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.