Oma Mien van de Bijnkershoek

Mien
Mien

Vrouwen worden ouder dan mannen, dat is al langer bekend. Zodra de man merkt dat hij niet lang meer te leven heeft, regelt hij dat zijn vrouw in een aanleunflat terechtkomt. Dat is namelijk gezellig. Dan vereenzaamt ze tenminste niet zo. Zo ook Mien. Zij woont in woonzorgcentrum de Bijnkershoek in Utrecht.

 

 

Mien vermaakt zich prima. Elke ochtend gaat ze van 10 tot 11 koffie drinken. Aan haar vaste tafeltje met haar vaste groepje mensen. Ze is bijzonder populair en weet alles van iedereen. Maar niet alleen onder de dames is ze populair, laatst werd ze mee uitgevraagd door een man in het huis. “Ik ben toch niet gek, woar”, was haar antwoord.

 

Aan haar muur hangt een lintje van de koningin, omdat ze al 25 jaar als vrijwilliger werkt. Mien is 86 en nog steeds werkt ze zich een slag in de rondte. Zo gaat ze ’s maandags boodschappen doen voor de bingo dezelfde avond. Ze stalt de gekochte cadeaus uit op tafel en schenkt koffie. “De advocaat met slagroom gaat er meestal het eerste uit”, aldus Mien. Ook op donderdag zit ze niet stil, er is dan ‘mart’ op de Bijnkershoek. De hele dag bakt ze friet. De dag daarna gaat ze natuurlijk naar de kapper. “Watergolfen, kost helemaal niet duur; tien euro maar.”

 

Maar hoe gezellig is het nou in zo’n aanleunflat? En al die vrouwen bij elkaar? En hoe gaat het met de mannen daar tussen?

Kijk binnenkort naar CampusCam elke maandagavond om 18.10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.