Prehistorie nekt hooggehakte dame

tegelHet moment kan ik me nog goed herinneren. Daar in de etalage van die hippe schoenenzaak lagen ze, de zwarte pumps met suède op de hak. Die zou en moest ik hebben.

Eenmaal in de winkel wist ik het zeker: ik ben verliefd. Kosten? 99,95 euro. Ik maakte nog winst ook want de hakken die ik in eerste instantie wilde kopen waren een slordige 250 euro. 150 euro, die je even in je broekzak houdt. Dolgelukkig stapte ik na mijn aankoop dan ook de winkel uit.

Eenmaal thuis aangekomen bekeek ik mijn kledingkast voor een bijpassend jurkje. Nee, naar een discotheek deed ik mijn hakken niet aan. Doodzonde als iemand een glas wijn zou laten vallen over mijn nieuwe schoenen. Maar de volgende dag had ik een etentje in de binnenstad van Utrecht. Een prima gelegenheid om mijn schoenen in te wijden.

Zo gezegd zo gedaan de volgende dag brak aan.

Wandelend door de historische binnenstad voelde ik mij op en top vrouw. Tot dat ik daar opeens met mijn neus op de klinkers uit de prehistorie lag. Mijn hak, die was blijven steken tussen twee tegeltjes, was gelukkig nog heel. Dat scheelt weer, dacht ik terwijl ik om mij heen zag hoe iedereen het uitbrulde van het lachen.

Het was een wijze les want daarna lette ik goed op hoe ik liep. Het zag er een beetje raar uit, als een soort kikker sprong ik van klinker op klinker. Dit hield ik natuurlijk niet lang vol en dus besloot ik maar weer normaal verder te lopen. Tsja, ‘normaal’ was het echter niet want af en toe rukte ik mijn hak maar weer tussen een tegel vandaan. Leuk hoor die historische tegeltjes in de binnenstad, maar kunnen ze geen rekening houden met hooggehakte dames?

Toen we uiteindelijk neerstreken in een restaurantje keek ik naar mijn muiltjes. De onderkant van de hak, geheel kapot. Nog geen 24 uur oud en nu al verloren. Eenmaal thuis aangekomen heb ik ze meteen in de prullenbak moeten smijten. De volgende keer doe ik wel kaplaarzen aan.

Dag mooi hakken

3 gedachten over “Prehistorie nekt hooggehakte dame

 • 23 september, 2009 om 16:59
  Permalink

  dat heb je er van …ijdeltuit 🙂

 • 22 september, 2009 om 15:32
  Permalink

  Daarom haat ik Utrecht!!

 • 21 september, 2009 om 21:41
  Permalink

  Ahhh arme jij. Zonde van die 100 euro en mooie hakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.