Spoorwegmuseum grijpt net naast prijs

3759096Afgelopen week deden wij verslag over het stemsysteem van de museumprijs. Openlucht museum
De vijfenzestigplussers√ā¬†onder ons bleken toch wat extra hordes te
moeten nemen om hun stem uit te kunnen brengen. Paul van Vlijmen, directeur van het spoorwegmuseum, liet toen blijken dit niet helemaal eerlijk te vinden. De prijs zou hierdoor het spoorwegmuseum voorbij kunnen rijden.


De uitslag is inmiddels bekend. Met net iets minder dan duizend stemmen (803) heeft het Openluchtmuseum in Arnhem de overige deelnemers achter zich gelaten. Het prijzengeld van honderduizend euro wordt onder andere besteed aan

,,Het was echt een close finish. Alleen hadden we wel al het vermoeden dat we het niet gingen worden. Dit kwam door de laatste tussentijdse uitslag. We stonden toen 2% achter en we hadden echt alles gedaan wat we konden doen om stemmen te werven. Het is gewoon jammer, maar we zijn ook heel bij voor het Openluchtmuseum. De modelspoorbaan die we met het prijzengeld wilden bouwen moet nu wel iets langer wachten, maar hij komt er wel hoor!”

Mailen/smsen
Of het spoorwegmuseum uiteindelijk heeft verloren door het stemsysteem is niet duidelijk. Dat mailen het populairst was bij de stemmers van het Openluchtmuseum blijkt uit de verdeling sms/mail. Van de 51.339 stemmen die het museum kreeg, kwamen er 50.000 via de mail binnen. De rest via sms!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.