Stormloop op pandjeshuis door crisis

Om de dag douchen, alluminiumfolie achter de verwarming plakken en geen dingen kopen die je niet écht nodig hebt. In tijden van crisis verzinnen mensen van alles om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Nu het met de economie wat slechter gaat wordt ook het inkooppunt van pandjeshuizen weer populairder.

Mobieltjes, tv’s,  fietsen; van alles kan je daar verkopen om met het geld een rekening te kunnen betalen. Eventueel kan het verkochte item weer teruggekocht worden tegen een rente. De spullen die niet worden opgehaald belanden in de winkel van de pandjesbaas, tegen mooie prijzen.

Omdat de rente voor het terugkopen bij dit soort zaken al gauw twintig procent per maand is, staan sommige mensen er negatief tegenover. Het zou een snelle, makkelijke oplossing zijn om aan geld te komen, maar niet helpen om uit de schulden te komen en te blijven.

Benieuwd hoe het er precies aan toe gaat bij zo’n pandjeshuis?

Houd Campus Cam op U-Stad in de Gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.