60 kilometer lopen voor het goede doel

Elke 45 minuten krijgt een vrouw in Nederland de diagnose borstkanker. Per jaar komen er 12.500 nieuwe borstkankerpatiënten bij. De kans dat een vrouw ooit in haar leven borstkanker krijgt is tegenwoordig al opgelopen tot 1 op de 8. Harde cijfers, maar wel de waarheid.

‘A Sister’s Hope’
PinkRibbon zet zich al jaren in in de strijd tegen borstkanker. Oktober is wereldwijd de maand van borstkanker en ook Nederland kleurt in deze maand roze om aandacht te vragen voor deze ziekte. Diverse organisaties en stichtingen organiseren acties om geld in te zamelen voor PinkRibbon. Zo ook Stichting ‘A Sister’s Hope’. Twee weken geleden organiseerden zij voor het derde jaar een wandeltocht van Amersfoort naar Amsterdam. Ruim 500 deelnemers liepen in twee dagen zestig kilometer om zo veel mogelijk geld op te halen.

Emotionele wandeltocht
Jong en oud waren te vinden tijdens de wandeltocht op 10 en 11 oktober. Tijdens de lange en soms zware wandeltocht, werden er verhalen gewisseld en persoonlijke ervaringen gedeeld. Vaak met een lach en een traan. Vrouwen die de ziekte hebben overwonnen, werden geëerd. Vrouwen die het vorige jaar ook meeliepen met de tocht, maar de strijd tegen de ziekte niet hebben gered, werden herdacht. Een emotionele, maar vooral mooie wandeltocht was het gevolg.

Overwinning
Na twee dagen lopen voor het goede doel, werd eindelijk bekend hoeveel de ruim 500 deelnemers aan de  ‘A Sisters Hope 60 kilometer walk’ hadden opgehaald. Tranen vloeiden toen het record bedrag van één miljoen euro zichtbaar werd. De cheque werd in ontvangst genomen door PinkRibbon, die het geld onder andere gaat gebruiken voor meer onderzoek naar borstkanker.

Binnenkort op CampusCam: het hele verhaal van Yvonne Werson. Zij verloor haar moeder door de ziekte, maar heeft borstkanker zelf overwonnen. Hier een klein voorproefje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.