Achter de schermen bij de trots van Utrecht

“Wat gaan we doen?” vroegen Niels en Sophie toen ze zich als vrijwilligers aanmeldden om te helpen filmen bij het item over de klokken van de Dom. “Nou, de melodiën van het carillon schijnen elke drie maanden te veranderen en het leek me wel interessant daar een item over te maken”, was mijn antwoord. Grappig idee wel. Kortom, even naar boven en dan de klokken, het carillon en het uurwerk filmen.

Jammer alleen dat de Dom zo verrekte hoog is. Ongeveer 460 treden verder hadden we een leuk uitzicht. Helaas geen adem meer. Ook opeens last van hoogtevrees. Best wel heel veel last van hoogtevrees zelfs. Niels gelukkig niet. Trillende knieën en handen toen we weer beneden stonden, hebben we er graag voor over. Resultaat: verschillende melodiën, een speciaal attribuut voor bijzondere gelegenheden en veel klokken, echt veel klokken.

Check de uitzending van maandag 19 oktober vanaf 18.10 uur op Ustad.

Achter de schermen bij de trots van Utrecht from michaelniewold on Vimeo.

4 gedachten over “Achter de schermen bij de trots van Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.