Bal folk is hip

Bal folk komt neer op een avondje dansen met live muziek. Deze is vaak traditioneel van aard en komt vooral uit West-Europa, met name Frankrijk en Vlaanderen. Ook de basis van deze dans is erg traditioneel, al is deze wel erg makkelijk te leren. Het resultaat is een dans waarin veel variatie mogelijk is. Een ander onderdeel waardoor bal folk zich onderscheidt van de andere folk dansen is het publiek: bij de oefenavonden bestond het publiek vooral uit jongeren.

bal folk

Afgelopen maandag was er in de Moira weer zo’n oefenavond. Onder leiding van Louise Marius kon men zijn bal folk vaardigheden nog even aanscherpen voor het grotere feest van deze vrijdag. Eveline Baas wilde wel eens uitproberen hoe het met zo’n dans eraan toe gaat.

Stoute schoenen
Ze trok de stoute schoenen aan, en haalde prompt bijna het einde van de trap niet. Toch lukte het haar om heelhuids de oefenruimte te bereiken, en deed vrolijk mee met de warming-up van die avond. In de groep zaten een aantal dertigplussers, maar het gros bestond toch uit jongeren tot een jaar of vierentwintig. Een beetje heen en weer stappen op de muziek, zo moeilijk was die warming up nog niet.

De dans
Toen ook bleek dat de basis van de dans zelf binnen enkele minuten onder de knie te krijgen was, ging Eveline dan ook volledig op in de dansende menigte. De Tricot, de Polka en de Wals waren in de basis zo moeilijk nog niet. En zo zwaaide ze een half uurtje met vele onbekenden door de zaal. ‘Vermoeiend, leuk, maar toch een beetje ouderwets hoor’, lachte ze achteraf. Ja, het blijft natuurlijk folk.

Benieuwd naar de bal folk feestavond? Hou dan vooral CampusCam in de gaten, binnenkort meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.