Best een feestje waard

Veemarkt 1Nooit gedacht. Nee. Echt nooit. Ik? Mijn naam? Nee, dat zou nooit gebeuren. Nooit zou iemand mijn naam daar lezen, maar het is toch echt gebeurd.

Mijn naam stond op 03-09-2008 voor het eerst in de krant. In het NoordhollandsDagblad Waterland om precies te zijn. Inmiddels is het wel vaker gebeurd. Echt waar. Niet één, twee of drie keer. Nee. Wel meer dan honderd keer. Misschien is aankomende maandag zelfs wel een feestje waard. Want wie weet wordt dit wel artikel nummer driehonderd. Precies durf ik het niet te zeDSC01579ggen. Want op dit moment ben ik de tel een beetje kwijt.

De tel kwijt raken. Dat ik dat ooit nog zou kunnen zeggen. De tel kwijt raken van hoe vaak mijn naam in de krant heeft gestaan. Klinkt zelfs wel een tikkeltje arrogant. Maar ik doe het niet expres. Echt niet. Zoiets hou je op een gegeven moment gewoon niet meer bij. Blijkt bartsusan1niet raar te zijn hoor. Heb het mijn collega’s nagevraagd.

Na mijn stage ben ik blijven hangen. De redactie beviel mij prima en blijkbaar beviel ik hun ook. Want op dit moment kan ik zeggen dat ik alweer één jaar lang als freelancer in de weer ben. Echt waar. Hier en daar wat stukjes schrijven, een eigen column , een zomerrubriek en inmiddels ben ik druk in de weer met project nummer drie. Het bevalt mij allemaal prima. Drie projecten die ik, soms in me eentje en soms samen met een collega, draag. Het gaat namelijk echt om wat IK doe of hoe IK iets beleef. En mensen vinden het nog leuk ook.

DSC04396Dat het in de smaak valt blijkt wel uit de vele reacties die ik krijg. (Oké, ik zal eerlijk zijn. Ze zijn niet altijd positief, maar 99% van de tijd wel. Echt waar!) Reken ik gewoon ergens wat boodschappen af, vraagt iemand mij ineens of ik die jongen ben van die column en van die leuke rubriek met dat meisje. Dat is ook zoiets waarvan ik echt zeker was dat dat mij nooit zou overkomen. Maar het is toch echt gebeurd. Herkend op straat en ik vind het stiekemDSC04375 best wel leuk.

Mijn carrière als freelancer is nog maar net begonnen. Om precies te zijn een jaar een twee maanden geleden. En voor zo’n korte periode vind ik hem aardig succesvol. Heb mij afgelopen week dan ook getrakteerd op een heerlijk taartje, met één kaarsje erop. Gewoon om te vieren dat ik het heb volgehouden.
Freelancen. Het is eigenlijk best leuk.

(De foto’s tussen de tekst door hebben allemaal in het NoordhollandDagblad gestaan.)

Is freelancen ook wel een beetje jou ding geworden? Dan vind je dit filmpje hieronder vast ook erg interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.