Bewoners pikken parkeerplaatsen in

Je auto parkeren en dan het liefst voor de deur. Voor veel bewoners de normaalste zaak van de wereld, maar niet voor de bewoners van de Anne Maria van Schurmanstraat 2,4 en 6 in de Dichterswijk.  Er is genoeg plek voor de deur, maar de gemeente weigert de bewoners een parkeervergunning te geven.


P1060478huisjeBoos zijn de bewoners van de A.M van Schurmanstraat. Ondanks dat er genoeg parkeerplekken zijn voor de deur moeten de bewoners hun auto drie straten verderop parkeren. Belachelijk vindt Sanne Smulders het die op nummer 4 woont. ”Volgens de gemeente staat ons huis niet in betaaldparkeergebied. De parkeerplekken voor ons huis staan echter wel in betaald parkeergebied. Ons straatje loopt alleen schuin waardoor we niet direct aan deze weg wonen. De plekken zijn voor de bewoners van de Da Costakade.”

pikken

Niet alleen de bewoners van A. M. van Schurmanstraat zijn het zat ook de andere bewoners in de wijk. Sanne: ”Omdat wij onze auto niet voor de deur mogen zetten, zijn we genoodzaakt hem een straat verderop te parkeren. In principe pikken wij dus gewoon de plekjes van andere bewoners in de wijk in. Dat vindt niemand leuk.”

parkeerbeleid

Gerard Derksen verantwoordelijk voor het parkeerbeleid in Utrecht begrijpt het probleem. ”Er zijn twee oplossingen. De bewoners zouden een aanvraag kunnen doen of ze bij de Da Costakade mogen horen. Dan moet de straat worden hernummerd. Op die manier zouden de bewoners wel in betaald parkeergebied wonen. Een andere optie is dat alle bewoners van de A. M. van Schurmanstraat kiezen voor betaald parkeren. Op die manier hebben alle bewoners van deze straat recht op een parkeervergunning.”

P1060479veelauto

Adreswijziging

De oplossingen vallen echter niet in de smaak bij de bewoners. Sanne: ”Niemand zit te springen op een adreswijziging. Betaald parkeren is ook geen optie. Vrienden en familie moeten dan gaan betalen als ze eens op bezoek komen. Daarbij komt kijken dat de bewoners van beide straten akkoord moeten gaan met de veranderingen. Dat dit lukt is natuurlijk nihil. Als ze het parkeerbord betaald parkeren tien meter opschuiven is het probleem ook opgelost.”

Arjan Kleuver, raadslid D66 geeft in CampusCam zijn mening over het parkeerbeleid in de gemeente. ”Het parkeerbeleid van de gemeente is werkelijk waar waardeloos.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.