Blijf ik gespaard?

We kunnen niets meer voor u doen. Het spijt ons en veel plezier nog met de resterende tijd van uw leven.Hard? Ja, maar het is de keiharde waarheid waarmee vele mensen wereldwijd dagelijks geconfroteerd worden. Wat nou griepvirus?  Ooit wel eens gehoord van het kankervirus?Het lijkt erop of iedereen ooit in zijn leven hiermee te maken krijgt.  In mijn omgeving vallen ze met bosjes tegelijk neer.    pink ribbon copy

Toen ik tegen een Italiaanse vriend mijn ongenoegen over deze ziekte vertelde begreep hij mijn verhaal niet. Niemand, die hij kende leed aan deze ziekte en ook zijn vrienden kende niemand. De ziekte is wel een bekend fenomeen, maar komt in ieder geval in zijn omgeving  sporadisch voor. Je vraagt je dan ook af hoe dit kan. Maar al snel kreeg ik daar antwoord op.

Minder stress
De volgende dag had ik om tien uur afgeproken met de Italianen. Terwijl ik daar om kwart voor tien al stond en de Italianen er om vijf over tien nog niet waren raakte ik in paniek. Oo, de bustoer door de stad, die zouden we missen. In paniek belde ik de Italianen op waar ze bleven. Maar die bleken heel rustig aan het uitgebreid ontbijt (paste) te zitten. Ik zei boos tegen ze; ik hebben alles voor jullie geregeld op je werk kom je toch ook niet te laat. Waarna ze in een lachbui uitbarste. ‘Op tijd op werk, dat komt bij ons niet voor. Als je je hebt verslapen of de bus komt niet opdagen, dan kom je toch een uurtje later? Niemand die daar moeilijk over doet.’

Ik stampvoete een keer van woede maar zag opeens het licht. Wij maken ons overal druk om. Alles moet gehaast en op tijd maar in die cultuur is dat niet het geval. Zouden al die ziektegevallen toch niet te maken hebben met stress? Tot die tijd blijf ik maar hopen en koop ik nog maar een armbandje in de borstkanker maand……Maar ik vraag me af hoelang ik gespaard blijf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.