De enige echte CampusCam Rap

Studenten luisteren niet naar rap. Vooral studenten journalistiek zullen niet vaak met een gouden ketting en tand op school verschijnen, terwijl uit hun mobieltje de nieuwste 50 cent schalt.

Studenten dansen niet op Reggeaton. Zie je het voor je? Een intelligente journaliste in spe die met haar billen staat te schudden in Paradiso?) Ook R&B zal niet op hun Ipod staan(want: te slijmerig, te soft, te oppervlakkig). Een avondje stappen voor de gemiddelde journalistiek student ziet er anders uit. Er wordt bier gedronken in een gezellig kroegje, a la het Neutje of Kafe Belgie en als ze aangeschoten genoeg zijn vervolgen ze hun weg naar de Tivoli om te… Ja wat eigenlijk? Niet om te dansen. Het is meer een beetje hangen. Of sigaretjes roken in een ranzig rookhok. Of geluisterd naar intellectueel verantwoorde bandjes en eightiesmuziek.

Overigens is Nederlandstalig in de vorm van Frans Bauer ook ‘ fout’. En dat is best een beetje een probleem. Het gaat namelijk om meer dan muziek. De meeste aankomende journalisten kennen de wereld van de (in hun ogen) minder intellectuele mensen niet. Ze weten niet wie de 3 J’ s zijn en weten niet wat ‘cheb’ betekent. Ze snappen niet wat er wordt bedoeld met converstaties als deze:
-wat tjantert die sahbi met die mima uit U-town?
-Mi no Sahbi, ga hem hoeken
-Nee ze is eierkoek, pass die wiri
– Nee het is een flonkoe, je wordt er niet kaffa van
(Vertaling)

En dat wordt lastig als ze straks in probleemwijken op reportage moeten. Om te voorkomen dat deze generatie journalisten net zo probleemwijkonbekwaam worden als RTL introduceer ik hier de enige echte CampusCam rap. Om in de mooood te komen. Check die flow!

2 gedachten over “De enige echte CampusCam Rap

  • 12 oktober, 2009 om 21:12
    Permalink

    je weet toch!

  • 12 oktober, 2009 om 15:46
    Permalink

    Haha keihard! Met een big smile gekeken! Enne wie zegt dat studenten journalistiek en hiphop niet samen gaan? Kijk maar:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.