De perfecte sigaar

Vergeet sigaretten! Wie in 2010 echt stijlvol voor de dag wil komen rookt een sigaar. Want wie van de goede dingen in het leven houdt, zal snel vallen voor de charmes van deze geurende stok. Want volgens kenners is een goede sigaar vergelijkbaar met een goede wijn.

Hieronder een audiofragmentje met sigarenkenner Edwin van de Berg, hij weet wat het geheim van een goede sigaar is!
Sigaar – Teuniesigaar-2

Maar als je dan eenmaal de perfecte sigaar hebt, hoe rook je deze dan?

Het ritueel van het aansteken
Neem de sigaar in je linkerhand, tussen duim en middelvinger, tegelijkertijd met de wijsvinger het mondstuk dichthouden. Houdt de sigaar onder een hoek van 45′ naar beneden en steek de eerste lucifer in de brand en vergeet niet eerst de zwavel te laten verbranden. Zodra je die echte sigarengeur ruikt, is het tijd om te gaan roken.Rook een sigaar nooit te ver op want dan krijg je een bittere en zware smaak. Voor een Havanna geldt: uitmaken na tweederde opgerookt te hebben. Het lekkerste is om een sigaar langzaam te laten branden. Tik daarom niet steeds de as van de sigaar, maar laat deze zo lang mogelijk worden.

Verboden!
Het uitdrukken van een sigaar is vies. Laat de sigaar op een asbak vanzelf uitgaan, dan ontstaat er geen onaangename geur. Maar goed, misschien vind je een sigaar sowieso al stinken!

Als je het nu nog niet snapt: hier een filmpje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.