De wereld is verpest

gallerywithheadphones20070130

Daar zat ik dan, moe en versleten in de trein van een dagje school. Even snel een belletje plegen naar vriendlief maar dat blijkt al niet meer te kunnen in deze wereld. Zo wat schreeuwend aan de telefoon moest ik vragen of hij me aub kon ophalen. Niet te verstaan omdat een persoon naast mij het nodig vond zijn Gothic muziek op volume zeer hoog af te spelen. Ik hing maar snel op en keek om mij heen.

Zuchtende, vermoeide en boze blikken kreeg ik op mijn netvlies door. Ik was dus blijkbaar niet de enige die zich mateloos irriteerde aan de persoon met de harde muziek. Maar zoals wel vaker durft niemand zijn mond open te trekken.Na vijf minuten in de pokkeherrie was ik het zo zat. Vriendelijk doch dringend verzocht ik de jonge man van rond de dertig jaar zijn muziek wat zachter te zetten. Zijn antwoord; ”ik zet hem niet zachter, je zoekt het maar uit, ga maar ergens anders zitten.” De hele coupe zat rechtop in zijn stoel maar zei wederom niets. Ik had geen kracht meer om er tegenin te gaan en besloot mijn biezen te pakken.

Conducteur
Iets later kwam de conducteur aan. Ik besloot mijn verhaal te doen. Schouderklopjes dat ik hem had aangesproken kreeg ik even later toen de conducteur weer bij mij terug kwam. Ik had volgens hem aan mijn taak als burger, het naleven van de sociale controle, voldaan. Maar toen kwam de klap. Of ik wel even mee kon lopen naar de beveiliging want de muziekman was woest en wilde mij aanvallen.

De trein stopte, ik stapte uit. Een bewaker voor mij en een achter mij werd naar mijn plaats van bestemming gebracht. Mensen, dit kan toch niet. Waar gaat deze wereld naartoe? Een ding is duidelijk. Ik zeg niets meer tegen iemand, want in klappen heb ik helemaal geen zin.

Stiltecoupe:

3 gedachten over “De wereld is verpest

 • 9 oktober, 2009 om 10:39
  Permalink

  Bizar verhaal. Belachelijk dat iemand zo reageert.

  Maar..
  Vaak wordt het ook niet zo vriendelijk gevraagd. Zat laatst in de trein emt een jongen die ook zn muziek iets te hard had staan(ik had er persoonlijk geen last van, want was niet echt extreem.) Werd hij op zijn schouder getikt met 1 vingertje(al heel irritant) en vervolgens door een mevrouw aangesproken met: ,,Kan wel wat zachter heeee’ waarna de jongen zei: natuurlijk” en hem zachter deed. Mevrouw, heel sarcastisch: ,,nou dank je hoooor voor de moeite” en vervolgens een blik met mij probeerde te wisselen van wat een aso. Zo irrtitant! Dat soort mensen moeten ook eens ophouden. Dat constante gemoei en geerger van iedereen maar altijd.

  Neemt overigens niet weg dat het belachelijk is wat er met jou is gebeurd.

 • 9 oktober, 2009 om 09:52
  Permalink

  Wat een aso!

 • 8 oktober, 2009 om 12:47
  Permalink

  De volgende keer gewoon niks vragen en meteen die koptelefoon van z’n kop butsen. Klaarrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.