Drinken voor het goede doel

Wij als studenten van Campuscam houden allemaal van een biertje, een wijntje, misschien wel een glaasje wodka op ze tijd en slechts een paar van een glaasje Jilzz. Het komt er eigenlijk op neer dat we onze zuurverdiende centjes maar wat graag over de bar heen gooien.biertje

Als je echter een beetje rondvraagt aan de gemiddelde student hier, kom je er wel achter dat er maar weinig geld vanuit onze studentenzakken naar het goede doel gaat. Misschien dat er op een goedgehumeurde dag een muntje in de collectebus verdwijnt, maar waarschijnlijk is dat het wel zo’n beetje dan.

Dichtbij
Nu zijn er een aantal mensen op de perfecte oplossing gekomen voor de ‘maatschappelijk’ beschonken kroegtijgers onder ons. Café Averechts! Een café dat al een ruime periode
zijn deuren heeft geopend, maar vanwege de ligging buiten de normale wandelpaden van de dorstige student, niet erg bekend is. Aangezien het op een steenworp afstand ligt van het centrum van Utrecht, in de Vogelenbuurt en dus een wandeling van een kleine vijf minuten vanaf de Neude is. Moet je hier als student toch echt eens een biertje gaan drinken.

Vrijwillig
De meesten studenten zullen het waarschijnlijk niet zo snel doen, werken voor niks. Maar juist dat maakt café Averechts uniek. Er werken daar alleen maar vrijwilligers waardoor er een groot deel van de normale kostenposten bespaart gitaarcloseworden voor het café. Nu is het ook nog eens zo dat alle fooi die gegeven wordt verdubbeld wordt door het café en dit iedere twee maanden richting het goede doel gaat. Bovendien is het café helemaal niet winstbewust en wordt sowieso al het geld dat overblijft richting het goede doel gestuurd.

Nu denken velen van jullie dat het een geitenwollensokken café zal zijn, maar dat valt alles mee. Er is een divers publiek en er valt regelmatig te genieten van leuke optredens. Dus trek je maatschappelijk betrokken schoenen aan, ga eens een paar biertjes drinken in café Averechts en help goede doelen de recessie door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.