Een grafkist zoals in een sprookje

wiegkistje-roodHet liefst regel ik alles in mijn leven zelf. Dan gaat het namelijk een stuk sneller en precies zoals ik wil. Maar hoe moet dat als ik er niet meer ben. Wie gaat er dan beslissen over mijn begrafenis en in wat voor saaie kist zal ik worden gelegd?  Als ik dat zelf wil bepalen zal ik er toch een keer over na moeten denken. Maar wat voor kist wil ik eigenlijk?

Ik heb wel eens gehoord dat je bij sommige culturen begraven wordt in een kist die te maken heeft met je beroep. In mijn geval zou ik dus in een grote camera of pen begraven worden. Hilarisch maar niet erg praktisch. Bovendien niet alleen mijn beroep maakt mij tot wie ik ben.

Vele opties
Er zijn ook zoveel mogelijkheden. Je moet nadenken over het materiaal, de kleur, de vorm en het persoonlijke tintje dat je er aan wilt geven. Ik kan gaan voor somber, modern of me helemaal uitleven met tierelantijntjes. Ik kan ook nog op de ecologische toer gaan. Dan krijg ik een grafkist gemaakt van oude kranten. Allemaal heel apart maar toch niet echt wat ik zoek, ik hou van wat stijlvollers.

Tussen doeken
Eigenlijk zoek ik meer iets waar je mij in terug herkent. Mensen laten zich soms ook wel eens inwikkelen in waden. De vorm van je lichaam blijft dan goed zichtbaar en de mensen worden zo directer geconfronteerd met de dode. Het spreekt me eigenlijk wel aan. In een gesloten kist zou iedere willekeurige persoon kunnen liggen. Het nadeel daarvan is alleen dat je dan je laatste minuten op aarde doorbrengt in oude muffe lappen.

Dan krijg ik een grafkist gemaakt van oude kranten

Een sprookje
Eigenlijk zou mijn favoriete kist er dus een moeten zijn die mij op mijn mooist kan tonen, waar mensen mij nog aan herkennen maar die ook elegant en stijlvol is. Eigenlijk zoals je ze alleen in sprookjes ziet……

Een glazen kist! Dat zou de perfecte optie zijn. Zo eentje als Sneeuwwitje. Gemaakt van glas, afgedekt en elegant. Zo kan ik er mijn laatste momenten op aarde toch nog op mijn mooist bij liggen. Alhoewel… dan moet ik natuurlijk wel een beetje fatsoenlijke kleren aan hebben. En wie gaat dat dan regelen? …..

Ach, als ik een beetje mazzel heb, komt er nog een prins langs om me wakker te kussen.

Ook nog geen idee hoe jouw kist eruit moet zien? In de volgende uitzending van CampusCam komt een bijzondere grafkistenmaker aan bod. Mogelijk brengt dat je op ideeën. Hieronder vast een kleine impressie van zijn bijzondere collectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.