En daar sta je dan. Op straat…

Rekeningen stapelen zich op en je kunt ze niet betalen. Je zit met je handen in het haar. En dan heb je ook nog eens geen werk. Bijkomend probleem: je hebt drie kinderen die honger krijgen. Familie Gerritse

Voor de familie Gerritse is dit een bekend verhaal. Vijf jaar geleden durfden ze hun voordeur niet meer open te doen, uit angst een deurwaarder tegen het lijf te lopen. ,,We bleven maar achterom kijken.” Ze kozen ervoor om de eer aan zichzelf te houden en bij hun moeder in te trekken, want het was zeker dat ze anders hun huis uitgezet zouden worden.

Ruzie en geldproblemen
Drie jaar lang ging dat goed. Maar de ruimte begon parten te spelen. Steeds meer ruzies en nog steeds geldproblemen zorgden ervoor dat de familie Gerritse uit Utrecht met hun twee jonge kinderen en pasgeboren jongste aanklopten bij de Tussenoorziening. Dat is een stichting die steun biedt aan daklozen.

Picture 3 Nu, twee jaar later, hebben ze van de gemeente een ‘urgentie’ gekregen. Elk moment kunnen ze een brief verwachten dat er een huis   voor ze beschikbaar is. ,,We zijn weer helemaal gelukkig. Een hecht gezin.”

Hou CampusCam in de gaten en zie het hele verhaal van de familie Gerritse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.