Gemeenschappelijke deler?

Iedereen krijgt er mee te maken, jong, oud, uit het noorden of het zuiden. Zelfs als je doof bent, dan kan je het voelen. Het brengt samen, verbroedert, verteld en zorgt voor je gemoedstoestand. Je hebt het in verschillende vormen, hard, zacht, snel, langzaam. In je eigen taal, een vreemde taal, verzonnen woorden of zonder tekst.

Universeel
Muziek. Zelf heb ik een lichte verslaving aan mijn iPod en getuige de gemiddelde mens in het openbare vervoer met dopjes in, deKoptelefoon klein hoeveelheid optredens, en (illegale) downloads en  ben ik niet de enige. Er wordt ook wel gezegd dat muziek een universele taal is die door iedereen gesproken wordt, maar is dat wel zo? Is muziek zo universeel dat het mensen bij elkaar brengt?

Wat betekent muziek voor jou? Denk je dat muziek een brug kan zijn tussen verschillende culturen?

Samenbrengen
Onder andere ‘Kunst in mijn buurt‘, onderdeel van de Vrede van Utrecht, probeert mensen  door middel van muziek bij elkaar te brengen. Aanstaande zaterdag (3 oktober) is het resultaat daarvan te zien in de Parel van Zuilen. Zie voor het antwoord op de vraag of muziek een brug slaat aflevering 5 van CampusCam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.