Het ondernemen van vroeger

Oud UtrechtIn een tijd dat we steeds meer gaan naar winkels waar het personeel de klant niet kent, wordt het verlangen naar vroeger steeds groter. Utrecht bezit nog winkels van vroeger. Daar is de klant wel een bekende.

Na de uitzending van Campus Cam aanstaande maandag, is er op onze zender een rubriek te zien over oude ondernemingen in Utrecht. Verhalen van vroeger, de situatie nu en het verhaal achter de onderneming. In de eerste twee rubrieken een kapsalon en een juwelier.

Vroeger
Als jonge studenten is het bijna niet meer voor te stellen. Een winkel instappen waar het personeel weet wat je wel en wat je niet wilt hebben. In een dorp of gehucht zal dat heus nog wel te vinden zijn, maar in een stad? Grote ketens worden uit de grond gestampt, waardoor kleine en oude ondernemingen niet meer kunnen rondkomen. Ze verdwijnen.

In de toekomst weten wij niet meer bij wie wij onze ring halen of wie er zijn schaar door onze haar haalt. De tijd waarin winkelen een dagje uit was, is verleden tijd. Ach ja, die goede oude tijd…

Locatie Juwelier Punte:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.