Hip op je hoofd!

designhoofddoekSommige trends houdt zelfs de ‘beste’ politicus niet tegen. Maar het lijkt erop dat de designhoofddoek het dan toch echt gaat maken in de fashion wereld. Je hoofd bedekken wordt nu namelijk geen religieus symbool meer, maar een fashion statement.

Jean Paul Gaultier is al aan het experimenteren op de catwalk. En ook tijdens een uitzending van Goedemorgen Nederland voorspelden twee trendwatchers dat in 2010 veel vrouwen, zij het uit sympathie voor moslims, zij het omdat het gewoon ‘in’ is, met een doek op het hoofd gaan lopen.

En nee, het is lang niet zo saai of traditioneel zoals sommigen wellicht zullen denken. Je kan er alle kanten mee op en kan er echt iets ontzettend hips van maken. Als een kleine groep dames van CampusCam hebben we de proef op de som genomen en zijn we zelf als proefkonijnen zelf een creatie op ons hoofd gekregen.

Meneer Wilders zou mij, als bedenker van dit item, verbannen uit Nederland. Maar oh boy, wat hebben Mirthe, Sophie, Madelief, Teunie, Renee en ik ongelooflijk veel lol gehad tijdens ons bezoekje bij de dames van Speesjaal. Zij ontwerpen verschillende hoofddoekmodellen voor op het hoofd en laten zien dat het niet alleen maar een religieus symbool is.

Ook in het dagelijks leven als niet gelovig persoon, kan het ook zeer modieus zijn, Check America’s Next Topmodel. Zij geloven er in ieder geval wél in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.