Iedereen heeft een passie

Het trekt je, het boeit je, het is je leven. Maar, een passie moet wel ontwikkeld worden anders heb je er niets aan…

Geef nooit op!geen passie
Passies zijn er in alle soorten in maten. Van vogels, bergen, helpen tot treinen. Moet je een passie in je werk hebben of in je vrije tijd een passie ontplooien? In hoeverre is het goed om van je hobby je werk te maken? Deze vragen boeide mij enorm sinds een paar weken. Ik zag laatst Peter Jan Rens in een uitzending van Rayman is Laat. Hij vertelde over zijn failliete bedrijf; maar zei met passie dat het wel weer goed zou komen. Hij moet wel, als boegbeeld van het programma ‘Geef nooit op’ kan hij moeilijk opgeven. Ik sprak voor mijn item omtrent dit onderwerp, met talent coach Moniek van Laarhoven. Zij is gepassioneerd in het raken van mensen en heeft er daarom haar beroep van gemaakt mensen te coachen. Veel, vooral gedwongen ontslagen mensen, kloppen de laatste tijd wanhopig bij haar aan nu ze ineens om zich heen moeten kijken. Want, zo zei ze, sommige mensen staan er geen moment bij stil of ze hun werk wel ècht leuk vinden.

Passie gebrek
Mist het bedrijfsleven of laat ik zeggen, mist de bankwereld gepassioneerde mensen? Of zijn de mensen in de bankwereld juist te gepassioneerd waardoor ze roekeloos worden in de ban van emoties? Heeft Dirk Scheringa een passie? Of dacht hij: “er is een grote groep domme mensen die geld nodig heeft, here I am. Maar het blijft moeilijk. Worden miljonairs soms miljonairs omdat ze gewoon geld willen? In het boek “The Middle-Class Millionaire‘ hebben Prince en Shiff een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat miljonairs die tussen $ 1 en 10 miljoen bezitten, drie keer vaker zeggen een carrière te hebben gekozen op basis van de toekomstige financiële mogelijkheden.

passievrucht1Hobby
Voor mijn item ging ik deze week niet alleen naar een talent coach, ik bezocht tevens een scheepswerf in Weesp waar twee jonge ondernemers hun hart volgen. Mike Kroon en Tim de Boer delen allebei een passie voor jawel; schepen. Dat kon je zien. Of wel voelen, het bedrijf draait volop winst, ze komen nu al om in het werk tot volgend jaar mei.  Eerst geloofde niemand in ze, nu staan ze met hun mond vol tanden.  De jongens maken hun dromen waar! Ze hebben weinig vrije tijd, maar als het je hobby is kun je ook zeggen dat ze alleen maar vrije tijd hebben; walhalla. Geld is een bijkomstigheid, het doel is op de HISWA staan met een nieuwe boot.

Change
Dus time for change! Zoek en gij zult vinden. Je passie verandert  je leven. Stop met lijnen, ga weer roken met een passie kom je het hele leven weer door! En je krijgt nog bakken met geld ook als je het goed aan pakt. Als je het fout aanpakt heb je waarschijnlijk nog geen goede passie. En als je niet weet wat je passie is, maak dan een passie van de zoektocht: zoek passies bij anderen! Nog een laatste keer: een ding om je passie goed te doen slagen is elke keer dit nummer luisteren als het mis dreigt te gaan…01ster00073

Succes gegarandeerd!

TV Tunes – Geef nooit op(1)

Passies van een aantal redactieleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.