In de achterbak voor een mooi item

Omdat een item over kosten en baten van een wielerevenement er ook leuk uit moet zien, ging CampusCam op pad met een aantal wielrenners van de verenigingen Het Stadion en De Volharding. Zij trotseerden een koude woensdagmorgen om door hartje Utrecht een rondje te fietsen.

domfietsersAcht toerfietsers werden in alle vroegte opgetrommeld om op het Domplein en de Oude Gracht even als voorbeeld te fungeren voor het peloton wielrenners dat in mei 2010 in Utrecht zal scheuren. Met lange broeken en mouwen en een enkeling zelfs handschoenen verschenen ze een voor een aan de voet van de Dom.

Kou lijden
Maar voor een televisie-item over wielrennen willen ze wel even kou lijden. Want als echte wielrenfans kijken ze nu al uit naar de komst van de Italiaanse Giro. “Ik vind de Giro misschien nog wel mooier dan de Tour de France”, zegt wielerfan Joop van Nimwegen. Het lijkt wel of al die bergen veel zwaarder zijn dan in Frankrijk en ze er nog harder rijden. Ik heb een band met Italië door het wielrennen. Door renners als Fausto Coppi.”

Theo Boere is net zo enthousiast: “Het is superleuk. Ik ga zeker kijken. Het is naast de Tour de France misschien een troostprijs, maar wel een heel leuke troostprijs!”

Achterbak
Ook de gemeente Utrecht helpt een handje mee. De ambtenaren van een langsrijdend busje stellen de achterbak even ter beschikking om van daaruit het ‘peloton’ te filmen. Onze cameraman Tom Mechelse kruipt hierin en maakt dubbelgevouwen met een camera voor zijn neus de volgende beelden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.