Nieuwe CampusCam vanuit de Oude Hortus

IMG_22152-300x225Aankomende maandag is er weer een kakelverse CampusCam uitzending te bewonderen! Daarin is o.a. te zien waarom vrouwen die op hakken lopen zo’n hekel hebben aan het Domplein, wat de High Bike nou precies is en zien we het bijzondere verhaal van Joop die meereist met de Boodschappenplusbus.

De presentatie is deze week in handen van Suzan Yücel. Deze is opgenomen in museumtuin de Oude Hortus, verscholen in de binnenstad van Utrecht.

De Oude wat….?
De grootste waterlelie ter wereld, de oudste universitaire kassen van Nederland en een wederopstanding maken van de Oude Hortus een bijzonder plek. Tegenwoordig is de tuin onderdeel van het Universiteitsmuseum in Utrecht. Midden in het centrum.

De tuin diende vroeger als een plaats waar o.a. kruidenplanten werden gekweekt, die door studenten medicijnen aan de universiteit als oefenstof werden gebruikt. Daarom ook wel de Hortus Botanicus genoemd.

IMG_22412-300x225Bijna verdwenen
Tegenwoordig liggen deze tuinen in de Uithof vlak naast de universiteit van Utrecht. De Oude Hortus was er daarom misschien niet eens meer geweest omdat de tuin door de verhuizing in verval raakte. Maar met de hulp van een actiegroep en de komst van het universiteitsmuseum in 1996 staat de tuin nu weer helemaal in bloei.

De nachtcactus
Als de Oude Hortus eens wil bezoeken zou je eigenlijk eens ’s nachts moeten komen. In de kassen van de tuin groeit naast de grootste waterlelie ter wereld namelijk ook de nachtcactus. Deze bloeit maar een nacht! Vooral de warmte en de sfeer die de kassen uitstralen maakt het voor iedereen interessant en bijzonder om er rond te lopen.

IMG_2257IMG_2223IMG_2263

Benieuwd geworden? Voor meer beelden van de tuin kijk je maandag naar CampusCam, 18.10, op UStad!
 

 

Preview van de uitzending:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.