Oprotten met die camera?

kanaleneiland_labyrinthonderzoek

Filmen in Kanaleneiland? Geen probleem. Gewapend met een collega die bekend is in de wijk, twee ‘goeie’ jongeren uit de buurt en een spiksplinternieuwe filmcamera ging ik naar de wijk die de afgelopen tijd zo vaak negatief in het nieuws was.


Ik had nog geen twee stappen gezet of ik kreeg al blikken toegeworpen waar de honden nog geen brood van lusten. “Wat doe jij, je weet toch….oprotten met die camera!” Met ietwat trillerige benen vervolgde ik mijn tocht door de buurt. Eenmaal binnen in het kantoortje kon ik opgelucht ademhalen. Ik had de camera nog steeds in mijn bezit en het filmen kon beginnen. Binnen? Wat een saaie achtergrond, beter buiten. ‘Oh nee’, riep een klein stemmetje in mijn hoofd. “Niet buiten waar die enge jongens zijn.”

kanaleneiland.wijk.utrecht.politiecamera.425Leergierig
En ja hoor, we waren nauwelijks geïnstalleerd op het bankje waar het interview zou gaan plaatsvinden, of er kwam een zwerm kleine buurtbewoners op onze apparatuur af. “Wat is dit, waarom knippert dit lampje, wat doe je met dit knopje, mag ik luisteren, mag ik kijken, mag ik filmen.” Leuk, zou je zeggen. Zulke leergierige jongens. Vandaar ook dat ik rustig uitlegde waarom dingen draaiden, knipperden en piepten. Maar voor ik het wist bleken de knopjes en lichtjes zo’n aantrekkingskracht te hebben dat er aan verschillende onderdelen van het technisch hoogstandje werden gedraaid en getrokken. Terwijl het interview liep!

….en daar kwamen we achter in de montagekamer. Het volumeknopje was aan de nieuwsgierige groep ten prooi gevallen, met als gevolg een gat in onze geluidsopname. Gelukkig was het te fixen. De opname klinkt soms een beetje vreemd, maar het verhaal blijft gelukkig duidelijk.

Geluidsgat
Met een camera in Kanaleneiland, nooit gedacht dat het op deze manier zou eindigen. Als je verwacht dat je de wijk verlaat met een om je nek gevouwen statief en een lege cameratas op je hoofd, is het leuk om te merken dat je slechts een geluidsgat hebt in de opname. Dat valt weer mee….

(filmpje komt vandaag, ik heb geen montageruimte thuis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.