Overal maar bouwen, mag dat?

Dat de kostbare bouwgrond 10 jaar braak lag was vooral te wijten/ te danken (doorhalen wat niet van toepassing is) aan de ABC-straat met CMbewoners van de ABC-straat die heftig protesteerden tegen de komst van de kliniek.

Zij maakten halverwege september bezwaar tegen de plannen door een kort geding aan te spannen tegen de vrijstelling die de gemeente had verleend voor het bouwen van de kliniek. Volgens de Stichting Bewonersbelangen Museumkwartier zou de te verwachten geluidsoverlast en luchtvervuiling van de parkeergarage onder de kliniek boven de normen van de gemeente zijn. De rechter gaf de bewoners echter geen gelijk, dus de bouw gaat verder. Ook zou de kliniek hoger worden dan eigenlijk mag volgens het bestemmingsplan, maar ook daar gaf de gemeente een vrijstelling voor af, met goedkeuring van de bestuursrechter. Volgens raadslid Gerda Oskam van D66 hadden de procedures een stuk korter kunnen zijn als de gemeente de bewoners eerder gelegenheid had gegeven tot inspraak.

ABC-straat huidige situatieIn deze kliniek zouden jaarlijks ongeveer 5500 patiënten onderdak vinden, bovenop de patiënten van andere instellingen in de wijk. Bewoner Peter Franssen is bang voor de overlast: “De helft van de mensen die hier door de straat loopt is niet helemaal normaal.” Hij vindt dat de wijk onevenredig zwaar belast word met alle aanwezige zorginstellingen. Fractievoorzitter Oskam begrijpt de  bezwaren  van de bewoners wel: “Nieuwbouw voor zulke instellingen zou beter op zijn plaats zijn in de buurt van de al bestaande locaties.”

Kijk het item binnenkort op CampusCam met een reactie van directeur Paul van der Linden van Centrum Maliebaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.