Pasta ai funghi en Berlusconi

pasta-ai-funghi-mistiGezellig, een etentje in het nieuwe appartement bij mijn studiegenootje Daisy. Haar vriendje Andrea uit Italië is ook op bezoek. Dat wordt dus pasta eten. Pasta fughi op precies te zijn. Het eten is heerlijk, de gesprekken zijn gezellig en er wordt veel gelachen.


Ook over Silvio Berlusconi, premier van Italië, kan ik altijd wel lachen. Zijn geverfde haar, zijn valse tanden en gebruinde huid. Alles is nep aan die man. Zijn troostende woorden tegen de slachtoffers van de aardbeving in L’Aquila: “Doet u maar net of u een weekendje aan het kamperen bent.” En dat terwijl je je huis met alle bezittingen kwijt bent. Ik wil geen zieltjes kapot trappen, maar ook hier moest ik een beetje om grinniken.

Domme uitspraken
Andrea niet. Dit is voor hem de zoveelste domme uitspraak van zijn premier. Berlusconi zou iets hebben met een 18-jarige vrouw, hij betaalt callgirls voor gezellige feestjes bij zijn privézwembad en hij wil onschendbaar blijven. Al deze schokkende berichten hoort de Andrea niet via het Italiaanse nieuws, omdat Berlusconi (bijna) alle media in handen heeft. Nee, in plaats daarvan hoort en leest hij alles via zijn vriendin in Nederland.

Onze premier
Dat is toch treurig? In Nederland hebben we altijd veel commentaar over onze minister-president Balkenende. Maar zeg nou zelf, ik heb nog liever een premier die in zijn broek poept van angst om George W. Bush te ontmoeten dan een iets te zelfverzekerde Berlusconi aan de macht.

9 gedachten over “Pasta ai funghi en Berlusconi

 • 20 oktober, 2009 om 16:43
  Permalink

  Weet je wat is zo jammer vind? dat er nooit eens op een normale manier kritiek of een mening kan worden gegeven op dergelijke blogs:
  -Jezus, waarom schrijf je dit.
  -Kom eens met wat nieuws.
  -Weinig kennis leidt ook hier tot een belabberde mening.
  -jouw nieuws* is gewoon onzin.
  -De kern van het stuk is gewoon waardeloos
  Om dan vervolgens zelf in relaas te vallen.
  Kijk dan naar hoepooierderhoemooierder, (die ik er, als het mijn blog was geweest, allang uitgeknikkerd had met zijn belachelijke namen)Hij komt tenminste met gestaafde kritiek, waarin hij niet iedereen compleet afzeikt op de “geenstijl” manier.

 • 16 oktober, 2009 om 15:04
  Permalink

  Het is altijd hetzelfde met de Nederlandse media vwb Berlusconi. Alleen maar nadruk op randzaken die er feitelijk niet toe doen. En ook nagenoeg alleen maar vanuit ons Nederlandse perspectief. Leer eens andere culturen te begrijpen. Berlusconi is juist de Italiaanse minister-president omdat hij een tyisch voorbeeld is van iemand die niks op had me de oude manier van doen (lees de politieke partijen en leiders die met Operatie Schone Handen zijn gestraft en uit de politiek zijn verdreven), zoals bij de meerderheid van de Italianen het geval was.

  Dat hij onschendbaar wil zijn is zoals hierboven al gememoreerd een volstrekt normaal feit in de Europese politiek. Maar goed, geloof vooral dat Berlusconi een soort halve dictator is. Hij mag dan in onze ogen vreemde grappen hebben gemaakt over L’Aquila (dat hij dat doet is te verlaren uit het feit dat hij een ras-verkoper is, die weet hoe hij met mensen om moet gaan), FEIT is dat hij zijn belofte dat iedereen uiterlijk in de winter weer een dak boven zijn hoofd heeft ruim aan het nakomen is.

  Jammer dat dit zo ondersneeuwt in Nederland.

 • 16 oktober, 2009 om 00:42
  Permalink

  ”een natie met een geschiedenis van beschaving, kennis en welvaart.”

  En dan maak ik mijzelf belachelijk? Sla even de Italiaanse geschiedenis van de laatste 3 eeuwen er op na, wil je..

  Alvast een paar trefwoorden: Communisme vs fascisme, Mussolini, maffia, corruptie, armoede, politieke verdeeldheid etc. etc.

  Berlusconi zorgt, zeker relatief gezien, voor een soort rust in het Italiaanse politieke klimaat. Inderdaad door alle media in handen te hebben. Maar niet elk land is klaar voor 100 pocent democratie, persvrijheid etc. Daar moet je eerst als land een eenheid voor worden, om er vervolgens naar toe te groeien. Maar goed, lees de reactie van Paul. Die heeft er het meest verstand van.

 • 15 oktober, 2009 om 15:07
  Permalink

  Ruben, als het over Berlusconi gaat maak je je altijd compleet belachelijk. Maar ergens heb je wel een punt. Waarom is het nieuws hier over Berlusconi compleet anders als in Italie volgens jou en misschien ook anderen. En is dat eigenlijk wel zo? Is het niet dat die ene linkse krant (ben even naam kwijt) een hetze is begonnen tegen Berlusconi en juist al deze ‘randzaken’ naar buiten brengt? Is het misscjien omdat Berlusconi zelf een groot deel van de media in handen heeft? Is dat eigenlijk wel gezond?

  Maar de grootste vraag is, en die zou ik dan ook aan Andrea willen vragen: Waarom pikt een natie met een geschiedenis van beschaving, kennis en welvaart dat het geregeerd wordt door een despoot.

 • 14 oktober, 2009 om 20:34
  Permalink

  Met ”telegraaf-weetjes” bedoel ik uiteraard roddels en schandalen die niet inhoudelijke impact hebben. Niet alles letterlijk nemen, een beetje zelf nadenken a.u.b.

 • 14 oktober, 2009 om 20:32
  Permalink

  Klopt, het was ook bij andere media te vinden. Maar het blijven randzaken.’

  ”En hij wil onschendbaar blijven”, dat is welgeteld 1 bijzin. Het is dus niet de kern van het stuk. De kern van het stuk is waardeloos.

 • 14 oktober, 2009 om 20:15
  Permalink

  Die jongen moet gewoon een keer een krant lezen of tv kijken, en dan niet la gazzetta dello sport. Je ontkomt niet aan het negatieve nieuws over Berlusconi in Italië. Alle grote kranten staan bekend als Berlusconi-kritisch. Andrea’s voorbeeld dat hij het nieuws uit het buitenland moet vernemen is typisch weer interessant-doenerij van die praatgrage en aandachtgeile Italianen. Het in onzin. Elke dag (!) stelde een van de grootste kranten, La Reppublica, Berlusconi 10 vragen over zijn liefdesleven (mbt die Noemi ofzoiets). Verder zijn er al duizenden shows op de Rai over dat verhaal gegaan. Journalistiek van SBS-niveau als je het mij vraagt.

  Met andere woorden, jouw nieuws* is gewoon onzin. Je moet trouwens niet denken dat buitenlandse media met nieuw nieuws uit Italië komen, 9 van de 10 keer schrijven ze het gewoon over van de grote (linkse) kranten van Italië.

  Overigens, heeft Berlusconi zijn onschendbaarheid verloren. Dat ie dat wil houden, ach, iedereen zal het prettig vinden. Nu is ie ongelooflijk veel tijd kwijt aan rechtzaken, tijd die hij beter kan besteden om het land te besturen in deze zware tijden, is zijn mening. Die rechtzaken kunnen we als hij premier-af is.

  Immuniteit voor regeringsleiders is trouwens iets heel gewoons in ons kleine kikkercontinentje:
  http://www.trouw.nl/krantenarchief/2003/06/20/2186542/Immuniteit_regeringsleiders_is_in_Europa_heel_gewoon.html

  *= Wat voor mij wel nieuws was, was dat die Italiaanse jongen alle informatie over zijn president blijkbaar via het buitenland moet krijgen. Daar verbaas ik me over.

  Trouwens is de president van Italië Giogio Napolitano, niet Silvio Berlusconi.

 • 14 oktober, 2009 om 15:00
  Permalink

  Wat grappig dat je denkt dat dit allemaal ‘Telegraaf-weetjes’ zijn, terwijl ook de NOS, RTL Nieuws en alle andere media hierover berichten.
  Het is inderdaad niet allemaal nieuws en volgens mij hoeft dat ook niet altijd op een blog.
  Wat voor mij wel nieuws was, was dat die Italiaanse jongen alle informatie over zijn president blijkbaar via het buitenland moet krijgen. Daar verbaas ik me over.
  En een president die onschendbaar wil blijven, noem ik geen ‘randzaak’.

 • 14 oktober, 2009 om 12:18
  Permalink

  Jezus, waarom schrijf je dit. Kom eens met wat nieuws.

  Ben het overigens ook totaal niet met je ongenuanceerde mening eens. Weinig kennis leidt ook hier tot een belabberde mening. Met Telegraaf-weetjes denk je te weten hoe Berlusconi in elkaar steekt. Nederlandse media berichten alleen over de randzaken m.b.t. Berlusconi, verder dan dat kijken ze niet, en jij dus ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.