Pluizig beestje met bebloede tanden

Het is duidelijk dat Halloween voor de deur staat. In ieder geval wel als je bij poelier Johan van Leeuwen uit Utrecht een kijkje in de keuken neemt.Picture 6 Uitgepulkte ogen, een klef hartje en knakkende botten liggen bloederig op het haktafeltje

Het jachtseizoen is weer geopend en dat betekent: werk aan de winkel voor poeliers! Dus Johan van Leeuwens hart ging sneller kloppen toen hij van jagers een stel dode hazen kreeg.

Pluizig
Mijn hart ging ook sneller kloppen, maar niet van opwinding. Toen ik de pluizige beestjes met bebloede tanden op een keurig rijtje op de grond zag liggen, dacht ik alleen maar: wegwezen! Maar je moet als verslaggever iets over hebben voor een geslaagd item. Dus verstand op nul, record-knop aan en draaien maar.

In no time was de haas van zijn vachtje ontdaan. Een roze en paarse spierbundel kwam tevoorschijn. Met zijn wijsvinger wipte hij de ogen eruit en staarden twee holle kassen in het niets.

Gapend gat
Picture 7Maar dat was nog niet het ergste. Nadat de vliezen van de hazenrug gesneden werden, was het zwabberige buikje aan de beurt. Uit het gapende gat gleden de maag, darmen, nieren, longen… En die geur! Dat bruinrode goedje stonk! Alsof het lijkje in een ver stadium van ontbinding was. Maar het haasje was nog niet lang dood.

Goed. Nadat de pootjes met een grove snoeischaar doorgeknipt werden en het bloed in een bak druppelde, was het vlees klaar om de vitrine in te gaan. Hazenboutje: misschien een goed idee voor de feestdagen?

[audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2009/10/Haasje-ontleden-Sophie-K.mp3]
Grotere kaart weergeven

3 gedachten over “Pluizig beestje met bebloede tanden

 • 29 oktober, 2009 om 20:07
  Permalink

  Wat lijkt zijn stem trouwens verdacht veel op die van Hans Dorrestijn…..en die is pas met caberet gestopt…hmmmm

 • 28 oktober, 2009 om 22:21
  Permalink

  Hahaha Sophie! Wat heb je weer een heeeeeeeeeerlijk item gemaakt 😛

 • 28 oktober, 2009 om 20:03
  Permalink

  Hmm.. het water loopt me al in de mond!
  Ben je nu vegetariër geworden Sophie ;)?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.