Sitzen und saufen!

Zitten en zuipen. Daar komt het tijdens een Oktoberfest op aan. We kennen natuurlijk allemaal het jaarlijkse bierfeest uit München, maar steeds vaker wordt het zuipfestijn ook om de hoek georganiseerd.

Het Utrechtse Oktoberfest begint 8 oktober. In de enorme tent staan lange oktoberfest biertafels, waar honderden mensen zich op houten bankjes tegoed kunnen doen aan bier, koolsalade, Sauerkraut en natuurlijk Bauernhendle von grill.

Wat is dat toch met dat Duitse zuipfestijn? Razendsnel vliegen de kaarten voor een plekje aan een tafel (lees: het recht om tussen honderden dronkenlappen liters bier uit een pul naar binnen te gieten) over de toonbank. En dus niet alleen bij onze oosterburen. In alle provincies van Nederland lopen de Oktoberfesten als een tierelier.

Heidiheidi
Ik denk dat ik zelf maar aan den lijve moet ondervinden wat er nou zo geweldig aan is. Aan luisteren naar optredens van semi-Duitse schlagerzangers en het ik-kan-niet-meer-overeind-zitten-van-de-drank-gevoel. Dus vermom ik mij als een echte Heidi in een Tiroler-outfit en zal de proef op de som nemen.

2 gedachten over “Sitzen und saufen!

  • 11 oktober, 2009 om 16:51
    Permalink

    Ik ben benieuwd 🙂

  • 6 oktober, 2009 om 20:52
    Permalink

    Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.