Sluitingstijden voor het oudste beroep ter wereld

De dames van plezier op het Zandpad worden weer aangepakt door de burgemeester. Volgens hem zijn incidenten, vrouwenhandel en onveilige situaties eerder regel dan uitzondering. Om dit tegen te gaan heeft de gemeente naar ‘uitgebreid’ onderzoek een paar maatregelen bedacht om dit tegen te gaan.

Er zijn verschillende voorstellen bedacht, met als voornaamste voorstel het Zandpad dicht te gooien tussen twee uur ’s nacht en acht uur ’s Benen marissaochtends. Precies de tijd dat de liefhebbers natuurlijk echt geen zin hebben in een Benen marissabezoekje aan de dames van plezier?! Vooral over deze maatregel zijn de dames dan ook echt niet te spreken. Op deze manier wordt het volgens hen werk oftewel geld verdienen wel heel erg lastig gemaakt.

Oneens
Trouwens, de dames en raamexploitant ‘Cees Jobben’ vinden dat het helemaal niet zo erg is gesteld met de veiligheid, vrouwenhandel en andere zaken die het daglicht niet zouden kunnen verdragen. Er is 24/7 cameratoezicht en er zijn altijd mensen aanwezig die toezien of alles goed verloopt. Zo zijn er in iedere ark (nee niet de ark van Noach, maar een woonboot met drie ramen) alarmknoppen aanwezig naast het bed, zodat de dames in geval van nood direct versterking kunnen oproepen.

Al met al een redelijke georganiseerde en veilige werkomgeving zou je in eerste instantie zeggen. En is het niet zo dat bij een sluitingstijd de werkzaamheden zich op andere plekken zonder cameratoezicht af gaan spelen en een maatregel als deze de boel juist onveiliger gaan maken. Toch vreemd als de motieven van de gemeente als het ware goed bedoeld zijn en ze zeggen dat het hun juist om de veiligheid te doen is.

Onderneemsterinterview marrisa
Sabrina die al 3 1/2 jaar op het Zandpad werkt is het dan ook oneens met wat de gemeente voorstelt. Zij vindt dat nu het beroep prostituee gelegaliseerd is zij niet de dames zelf moeten aanpakken, maar juist de criminaliteit, als die al aanwezig is, aangepakt moet worden. “Het is toch zo dat als een ondernemer problemen heeft met criminaliteit het juist de taak van politie en justitie is om de ondernemer te helpen?” Want sinds de legalisering van dit beroep is iedere dame een zelfstandig belastingbetalende ondernemer.

Campuscam vroeg zich af wie er gelijk heeft en ging op onderzoek uit. Hou de uitzendingen daarom in de gaten en vind uit wat jij ervan vindt.


3 gedachten over “Sluitingstijden voor het oudste beroep ter wereld

  • 2 februari, 2010 om 10:29
    Permalink

    Correctie; dat eerdere item van RTV Utrecht was in september, toen spraken de prostituees in bij de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.