Utrecht heeft geld over voor roze gekte

giro-ditalia

Zondag 9 mei 2010 kleurt Utrecht roze, als het Italiaanse circus van de wielerronde Giro d’Italia neerstrijkt. De gemeente Utrecht doet nog geheimzinnig over de plaats van de  finishlijn, maar zeker is dat de kosten om deze witte streep volgend jaar in de Domstad te hebben, rond de 1,8 miljoen euro liggen.

Daarvan dokken de provincie en gemeente ieder een half miljoen euro. Dit moet dan weer worden terugverdiend door het aantrekken van toeschouwers, publiciteit en feestelijkheden rondom het evenement. De vraag is echter of dit ook daadwerkelijk terug wordt verdiend.
In Amsterdam houden ze rekening met 25 miljoen euro aan opbrengsten. Hier wordt een proloog verreden en starten de etappes naar Utrecht en Middelburg. In Drenthe, waar dit jaar de Ronde van Spanje begon, gaat de organisatie er vanuit dat de start 12 tot 15 miljoen euro heeft opgeleverd.

Twijfels
Desondanks zijn er toch ook twijfels. Zo weigerde Soest al geld vrij te maken voor de doortocht door de gemeente. Tijdens de Vuelta hadden plaatsen waar de koers alleen doorheen reed weinig promotionele voordelen. Reden genoeg voor Soest om niet mee te betalen.

 Waar de Giro-etappe zal finishen, moet 24 oktober bekend worden. Dan wordt in Italië het definitieve parcours bekend gemaakt. Tot die tijd houdt CampusCam de organisatie van het evenement in de gaten.

Eén gedachte over “Utrecht heeft geld over voor roze gekte

  • 12 oktober, 2009 om 22:33
    Permalink

    Een geweldig evenement waar je als organisatie geen buil aan kan vallen. Dat uit de kosten komen is wel weer Nederlands zeg. In Frankrijk zijn er dorpjes van 20.000 inwoners die tientallen jaren sparen om de Tour te halen. Zo’n gemeenschap leeft dan op, het publiek heeft spelen, de middenstanders omzet en de bestuurders kunnen dik doen. Dat soort evenementen zijn priceless. En als stad zet je jezelf op de kaart voor (grotere) evenementen. Nederland wil het WK en de Olympische Spelen organiseren. Daar wil Utrecht wel aan meedoen, geloof me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.