Vroeger toen ik klein was

Urenlang kon ik vroeger luisteren naar de verhalen van mijn opa en oma. De schuren in het plafon, een overblijfsel van de bomaanslagen in de Tweede Wereldoorlog, vond ik fascinerend. Iedere keer als ik bij ze was vroeg ik naar de verhalen van vroeger. Een verhaal van vroeger kwam ik ook deze week tegen.

Mijn grootouders leven helaas niet meer, maar gelukkig is nog niet alle geschiedenis verdwenen. Vorige week nog, moest ik aan ze denken. Voor een televisie item ging ik op pad naar een ouderwetse kapperszaak in Utrecht.

Ouderwetse zaak
Eenmaal bij de ingang aangekomen begon mijn hart al sneller te bonzen. Een kleine zaak met een hoop ouderwetse fratsen zag ik in een oogopslag. Hoewel veel mensen de ouderwetse lucht, die in de zaak hangt, als naar ervaren was het voor mij een verademing. Even leek het net of ik weer terug was in mijn kinderjaren. Logeren bij opa en oma en stiekem de kam en borstel van oma gebruiken die op haar antieke nachtkast lagen. Soms mis ik het wel.

Al snel werd er korte metten gemaakt met deze prachtige droom. Want een paar uur later zat ik een kappersstoel bij mij op het dorp. Ditmaal helaas geen ouderwetse stoel want een kapsel als mijn oma vind ik op mijn 21-jarige leeftijd nog wat te ver gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.