Waar bier en schlagers klinken

Een verlichte tent midden in het Wilhelminapark. Een groot bord met daarop de tekst: Oktoberfest Utrecht. Het gejodel is voldoende aanwezig. Dan worden we tegengehouden door de beveiligers. Drie meiden met twee camera’s en statieven? Hier? Op dit feest?

Mannen en bier

i_love_dietwin
Sophie en Dietwin de jodelaar

We hebben het maar mooi voor elkaar gekregen; een interview met Dieter Koblenz de schlagerzanger. Stoer lopen we, na wat uitleg aan de bewaking naar binnen. Minder stoer voel ik mij als we worden aangekeken door een tent vol ladderzatte mannen. Jawel, het is bedrijfsavond en schijnbaar hebben vooral de mannenbedrijven tafels gekocht. Want zo gaat dat. Je koopt een tafel voor 500 euro en daarbij krijg je een paar pullen bier en eten.

Dirndl’s en lederhosen

We banen ons dus een weg door de mannen, waarbij het lijkt alsof zij nog nooit een vrouwelijk wezen hebben gezien. Ik ben blij dat we onszelf niet voor de grap in een geil heidi-outfit hebben gehesen. En dat moeten die paar vouwen die er wel zijn ook beseft hebben, want er is er geeneen echt verkleed. Dat is weer typisch Nederlands. Vooral de feesten van de buren jatten, maar dan niet verkleden. Want stel je voor dat je voor schut staat. Dat niemand anders in een lederhose of dirndl loopt. Nee, voor geen goud. Dus de Nederlander zet een alpenhoedje op, zo een die je gratis krijgt bij een kratje bier.

Jawohl, Dieter

Eenmaal backstage haasten we ons naar Dieter, waar wel helaas nog een kwartier op moeten wachten. Zijn haar zit namelijk nog niet goed. Als we eindelijk naar binnen mogen, blijft de achterban van Dieter fijn zitten en levert gedurende het interview commentaar. Blijkbaar stel ik stomme vragen. Bezweet buitenkomend besef ik dat ik nu toch ook wel zin heb gekegen in zo’n pul en de meiden met mij. Dus we hijsen ons op een houten bankje in de tent en atten een liter bier weg, helemaal German style…

 

Backstage botsen we ook nog op tegen Dietwin, een fenomeen….

Hou voor het interview met Dieter op U Stad de website in de gaten.

4 gedachten over “Waar bier en schlagers klinken

 • 22 oktober, 2009 om 10:00
  Permalink

  Heel leuk gemaakt! Knap zeg, zo veel bier achter elkaar drinken.. Ewww!

 • 21 oktober, 2009 om 10:32
  Permalink

  Maar heet die jodelaar nou Dietwin of Dietman?

 • 21 oktober, 2009 om 10:29
  Permalink

  Geniale fulmpjes! Ik ga nog een keer kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.