Waar het allemaal begint…

Braaf staan wij met z’n allen om half 11 op de stoep. Op donderdag 15 oktober is het ineens druk op de Verrijn Stuartlaan in Rijswijk. Het ANP, Algemeen Nederlands persbureau, krijgt 120 mensen over de vloer voor een opendag.  Zo ook onze redactie.

Bij binnenkomst worden we ingedeeld in groepen en kan je een bakkie koffie pakken. In koffie met poedermelk heb ik weinig zin, dus het wordt thee. Eigenlijk ben ik teleurgesteld, want een plak cake had ik wel verwacht. We gaan, of eigenlijk groep drie met het rode kaartje, naar de video afdeling. Volgens mij zijn de meiden zenuwachtig en in de opdracht live een tekst schrijven bij een filmpje heb ik weinig zin. Dus ik offer mij op een journaal te presenteren.

PresentatietalentPA190155

Dit heb ik altijd al eens willen doen, een autocue voorlezen. Ik ben er ook van overtuigd dat ik dat soort dingen wel kan. Aangezien ik dat vaker denk en het dan niet uitpakt hoe ik wil, is het de vraag of ik uberhaupt nog iets uit mijn strot krijg. Maar yes, dit is een van die keren dat ik het er vrij goed vanaf breng. Mijzelf terugzien is nog steeds vreselijk, ik ben altijd in de veronderstelling dat ik er leuker uitzie, dus dat valt tegen…

Herhaling

Lekker de lunch! Howel na het zien van de witte en bruine bollen met kaas en ham besluit ik mij vooral te storten op de riante fruitmand die erbij staat. Dan volgt er een rondleiding waarin veel informatie wordt herhaald. Het is de eerste keer dat ze een opendag houden, dus voor deze keer kan ik dat best aan. Het stomme is dat hoe vaker iets wordt vertels ik het minder lijk te onthouden. Zo is er meerdere malen verteld wanneer het ANP is opgericht, maar ik weet het nog steeds niet.

PA190156Typen op deadline

Als laatste moet je met z’n tweeen een nieuwsbericht schrijven naar aanleiding van een persbericht. In 20 minuten. De beste komt op het ANP te staan. Het niet te serieus nemend, zetten Sophie Kuitems en ik een nieuwsbericht in elkaar. Gekscherend vragen we nog wat er te verdienen valt als je de eerst plek hebt. ‘De eer’ wordt er gezegd. We gaan weg met het idee dat we een niet al te boeiend bericht hebben geschreven.

En de winnaar is….

Bij de uitreiking is het spannend, maar liefst 3 koppels van Utrecht worden genomineerd. Sophie en ik schrikken ons een ongeluk als we horen dat ons bericht gezien wordt als beste. Ik loop rood aan en Sophie natuurlijk ook en even later zien we ons bericht op het ANP. Na de borrel die extra gezellig is geworden en voorzien wordt van veel hapjes, Yess!, en bier ga ik thuis meteen het internet op. En ja hoor! Op de site van het Reformatorisch Dagblad staat ons bericht.

In mijn mailbox vind ik vanochtend de radioversie van het nieuwsbericht op 00:46 sec.: [audio:http://www.campusblog.nl/wp-content/uploads/2009/10/20091015-185310-anpflashradio538bnk.mp3] Toch grappig om je eigen berichtje te horen, hoe klein ook!

3 gedachten over “Waar het allemaal begint…

 • 20 oktober, 2009 om 17:20
  Permalink

  Dank je wel hoepooierderhoemooierder,
  Ik geloof dat de stagaires van Hu-media het op een iets andere manier begrepen hadden…
  Maar na hun cake op de week bekeken te hebben begrijp ik dat deze blog in hun ogen ook narcistisch is…en dan te bedenken dat ze communicatie studeren…

 • 19 oktober, 2009 om 16:19
  Permalink

  Zet het op HUmedia, dan kan het op de veepee. Mooi plaat er op, 400 breed, zoals je van meester Meijer geleerd hebt. Leuk!

 • 19 oktober, 2009 om 15:58
  Permalink

  gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.