We did it!

Maar ja, wie ga je daarover interviewen? Meestal zijn betrokkenen bij dit soort onderwerpen niet al te happig om voor de camera te verschijnen. “We worden toch altijd negatief neergezet” Picture 3(raamexploitanten/ pooiers),  “Mijn vrouw kijkt ook naar jullie zender” (klant/ hoerenloper) of  “Mijn familie hoeft niet te weten dat ik dit werk doe” (prostituee/ hoer) zijn veelgehoorde argumenten om niet mee te willen werken. Het resultaat zijn dan vaak items waarbij slechts mensen aan het woord komen die er van een afstand naar kijken: burgemeesters, wethouders, politie of zelfbenoemd woordvoerder Metje Blaak.Vaak nogal eenzijdig dus.

Picture 4Net als met items over overlast door (allochtone) jongeren; er wordt gepraat over ze, maar niet met ze. Dat ligt trouwens lang niet altijd aan de manier van researchen van redacties. Meestal willen de desbetreffende groepen niet eens geïnterviewd worden. Het kan anders, maar dat vereist wel een benadering waar niet altijd tijd voor is en waarbij de journalistieke opstelling soms even op het tweede plan gezet moet worden.Namelijk dat je (in ons geval) de raamexploitant en prostituee ervan moet overtuigen dat publiciteit ook gunstig is voor hun zaak. In dit geval was dat protesteren tegen het voornemen van de gemeente Utrecht om het Zandpad tussen 02.00 en 08.00uur te sluiten.

En dat lukte: Bewijs!

Kijk voor het hele item de uitzending van CampusCam, elke maandag rond 18.00uur op U-Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.