Community Art is het antwoord

Omgekeerde graffiti, een huiskamer op de buitenmuur en dromen op je gevel. Klinkt als iemand met een tikkeltje te veel fantasie, ís een buurtproject in de multiculti wijk Lombok. 507 design heet het.

Werkt als volgt. Bewoner wil iets te veranderen in eigen wijk, komt met voorstel bij projectleidster Else Huisman, Else koppelt idee aan kunstenaar, kunstenaar komt met ontwerp, ontwerp gaat terug naar bewoner, bewoner blij, kunstenaar werk.
507 design2
Maar dat niet alleen. 507 design is een typisch voorbeeld van hoe het ook kan. Wensen van bewoners en projecten van de gemeente lopen nog te vaak te veel langs elkaar heen. Else vertelt me ook dat de gemeente erg blij is met dit initiatief, dat overigens niet door de gemeente wordt gesponsord (hoewel ze nu wel weer staan te springen om één van de kunstprojecten te betalen). Kunnen we dit niet in heel Utrecht gaan doen? Kunstenaars – die vaak al niet veel werk hebben – voeren wensen van bewoners uit, de straat gaat er gezelliger uitzien en de gemeente kan écht nuttig investeren in haar bewoners. Win–win situatie toch?

507 design

Benieuwd? Kijk dan 21 december naar CampusTalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.