Een team met een bewogen verleden

IJshockey: een relatief onbekende sport in Utrecht. En dat terwijl het beste ijshockeyteam van de provincie vorig seizoen nog op topniveau speelde. Een team met een bewogen verleden.

Misschien was de Eredivisie te hoog gegrepen of misschien was er niet genoeg geld, maar er kon in 2008 niet doorgespeeld worden op dit niveau. De hoofdsponsor trok zich terug en er brak een onrustige tijd aan. De Dragons zaten in spanning; konden ze in de Eredivisie doorspelen of niet?
Helaas voor hen kwam er geen nieuwe stroom geld en er werd besloten tot spelen in de Eerste Divisie. Een nieuw team werd geformeerd en vele sterke, buitenlandse spelers vertrokken.
Het team is zich aan het herstellen. Dit weekend wonnen de Dragons van de nummer een in hun Divisie. Zit er volgend seizoen weer Eredivisie in of blijven de spelers liever op dit niveau?

IJshockeyclub IJCU Dragons speelde in het seizoen van 2007 in de Eerste Divisie. Een kampioensteam, zo bleek, toen zij wedstrijd na wedstrijd wonnen. Er werd gepromoveerd naar de Eredivisie, het hoogse niveau van Nederland. Acht buitenlandse spelers kwamen het team versterken, andere spelers moesten plaats maken.
In de vierde uitzending van CampusTalk een portret van Utrechts enige professionele ijshockeyclub, inclusief interview met oud-speler Tony Collard, voorzitter Vincent de Gast, trainer Ruud Molenaar en enkele spelers.

YouTube: Video over IJCU Dragons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.